Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

EXCLUSIV Partenerul Siminei Tănăsescu, Thomas Stauffer, anchetat penal de procurorii români și elvețieni

Partenerul fostului consilier prezidențial Simina Tănăsescu, Thomas Peter Stauffer, are probleme penale de rezolvat cu justiția elvețiană.

Mihai Ciorcan 0 comentarii

Actualizat: 21.06.2018 - 10:23

Pe de altă parte, în țară, Simina Tănăsescu s-a plasat în atenția opiniei publice și instituțiilor pentru încercarea de a-l „convinge” pe judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu să demisioneze în preajma adoptării deciziei privind conflictul juridic de natură constituţională referitor la propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi. Conform unui document al MAE, Simina Tănăsescu ar fi ocupat simultan funcția de consilier de stat și cea de angajată a Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România.

Numit din 2010 în funcția de director al Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România, Thomas Stauffer a fost subiectul dosarului 634/P/2016 instrumentat de procurorii Curții de Apel București. Ajuns la Judecătoria Sectorului 1 București, respectivul dosar a fost soluționat cu avizarea propunerii de transfer a urmăririi penale către autoritățile judiciare competente din Confederația Elvețiană. Thomas Peter Stauffer este un personaj mai mult decât apropiat de Simina Tănăsescu. Parteneri de viață sau doar prieteni (chiar nu are importanță), cei doi au cumpărat împreună în anul 2005 un imobil situat pe strada Plantelor 8-10. Poate și pentru că actualul consilier de stat al președintelui Iohannis, Simina Tănăsescu, a fost angajata lui Stauffer pe vremea când acesta conducea în București Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România. Cel puțin așa reiese dintr-o situație privind membrii Corpului
Diplomatic acreditați în România la data de 31.01.2015. În CV-ul publicat pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale nu se spune nici un cuvânt despre faptul că Simina Tănăsescu a lucrat pentru Stauffer. Situația ar putea fi un pic și mai confuză. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Siminei Tănăsescu în funcția de consilier de stat la data de 14.01.2015. Dar, așa cum spuneam, o situație a Ministerului Afacerilor Externe indică faptul că la data de 30.01.2015 aceeași Simina

Tănăsescu figura pe lista Corpului Diplomatic ca angajată la Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România, în directa subordonare a lui Thomas Peter Stauffer.

 

Schimbarea directorului Contribuției Elvețiene

Urmare cel mai probabil a declanșării actelor de urmărire penală, în august 2016 Thomas Peter Stauffer a fost destituit din funcția de director al Contribuției Elvețiene în România, locul său fiind luat de Ronald Louis PYTHON. La acest moment Stauffer nu mai figurează pe lista Corpului Diplomatic acreditat la București. El însă și-a păstrat investiția imobiliară făcută împreună cu Simina Tănăsescu, cei doi continuând să dețină imobilul din strada Plantelor. Simina Tănăsescu a intrat recent în atenția opiniei publice după ce judecătorul Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, a făcut cunoscut faptul că aceasta i-a solicitat, în cadrul unei întâlniri private, să demisioneze. În cadrul Administrației Prezidențiale Simina Tănăsescu coordonează Departamentul Reformă Instituțională și Constituțională.

 

Simina Tănăsescu a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat miercuri din funcţie, în urma întreg scandalului provocat de întâlnirea cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curţii Constituţionale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că în discuţia pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administraţia Prezidenţială.

„M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu (consilier prezidenţial – n.r.), la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (o cerere de la Fundaţia VeDem Just, prin care solicită preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuţie mandatul lui Petre Lăzăroiu – n.r). Zic: ştiu, e o aberaţie, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în consideraţie. Păi da, dar zice: preşedintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: ştii bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situaţia în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociaţie, dacă îl emite, ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînţeles că aşa va fi”, a relatat Petre Lăzăroiu.

Comentarii

loading...