Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Dragnea, despre Decizia CCR privind interceptările: Nu ştiu dacă mi se aplică. Nu am acces la dosar

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că el nu ştie dacă decizia CCR privind interceptările pe siguranţa naţională se aplică și în dosarul său, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 20:30

Liviu Dragnea a precizat, în acest context, că încă nu are acces la tot dosarul său.

„Nu am de unde să ştiu dacă mi se aplică şi mie, pentru că încă nu am acces la tot dosarul, dar probabil că nu trebuie să am acces la tot dosarul, probabil că pretenţiile mele sunt prea mari”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă articolul privind interceptările pe siguranţă naţională i se aplică.

CCR susţine că prin sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români” din legea de siguranţă naţională se înţelege că orice faptă care afectează un drept fundamental este o ameninţare la securitatea naţională, Curtea declarând neconstituţional articolul.

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români” cuprinsă în art.3 lit.f) din Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională a României este neconstituţională.

Comentarii

loading...