11.4 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDosarul 10 august mai întârzie o lună. Unul dintre ofițerii cercetați a...

Dosarul 10 august mai întârzie o lună. Unul dintre ofițerii cercetați a sesizat CCR

Colonelul de jandarmi Sebastian Cucoş, unul dintre ofițerii cercetați în dosarul evenimentelor de la 10 august 2018, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Articolului 90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală).

Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă această cerere de neconstituționalitate. Dar decizia de respingere a sesizării CCR, decizie emisă de Curtea de Apel, nu este definitivă, iar Sebastian Cucoş a făcut recurs, care urmează a fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

ICCJ a stabilit data de 17 septembrie pentru soluţionarea recursului formulat de Sebastian Cucoş. Abia după soluţionarea acestui recurs, dosarul 10 august va fi trimis la Tribunalul Bucureşti.

Cu alte cuvinte, cercetarea acestui dosar, care a fost redeschis din dispoziția șefei DIICOT, procuroarea Giorgiana Hosu, este întârziată cu o lună.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alexia Eram, secrete din relația cu Mario Fresh. Cine a spus primul “te iubesc”

În cadrul unei festivități fastuoase, revista condusă de Andreea Esca și în care activează și Alexia Eram, fata prezentatoarei TV, a sărbătorit recent lansarea...

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...

Aliații din G7 avertizează Iranul să nu furnizeze Rusiei rachete balistice pentru a fi folosite în Ucraina

Membrii alianței G7 au avertizat Iranul că va fi lovit de noi sancțiuni occidentale semnificative dacă va merge mai departe cu planul de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă