Domeniul lui Alexe de la Sculeni (Județul Iași) e evaluat la 1 milion de Euro

DNA îl vrea ”penal” pe boierul Costel Alexe din Sculeni

DNA a solicitat președintelui Klaus Iohannis încuviințarea pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru liberal al mediului, Costel Alexe, acuzat că a solicitat mită 22 de tone de tablă, în valoare contabilă de 103.000 de lei.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2021 - 07:53

DNA a solicitat președintelui Klaus Iohannis încuviințarea pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru liberal al mediului, Costel Alexe, acuzat că a solicitat mită 22 de tone de tablă, în valoare contabilă de 103.000 de lei.
Materialele ar fi ajunsîn zilele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa, menţionează anchetatorii.
REPORTER DE IAȘI a documentat încă din vara trecută subiectul legat de cele 4 ha de teren din declarația sa de avere. Familia sa are o adevărată moșie la Sculeni, comună din mărginimea Iașiului.

Boierul galben ca un gălbenuș

Acolo, împreună cu frații, și-a construit un conac, cu grajd, cu ponei și chiar și struți.
Conform surselor locale, piscina e în lucru.
Martorii vorbesc despre un adevărat domeniu de distracție, pe care-l pregătește pentru copiii ieșeni.
Investiția locală ar fi fost de peste 700.000 de de Euro. În declarația sa de avere nu se consemnează niciun credit. Veniturile familiei nu au depășit 40.000 de Euro pe an.
Omul care s-a pus gaj pentru protejarea pădurilor românești, are deja ridicat un fânar, un depozit de lemne și un grajd pentru animalele de companie, dar nu pe numele său.
Dacă până în 2018 nu avea nicio firmă, dintr-o dată apare acționar într-o companie de organizare de evenimente, iar soția declară venituri pe un SRL, abonat la contractele cu primăriile liberale.

Cum de știa turnătorul Ungureanu ce va face DNA?

Interesant e că deputatul USR-ist Emanoil Ungureanu, denunțătorul mai multor miniștri și medici celebrii, a anunțat pe pagina sa de facebook cu mai multe zile înainte că doi foști miniștri liberali vor fi anchetați de DNA.
În 2018 a depus un proiect de finanțare pe programele europene. Potrivit propriilor declarații, acesta a fost respins. Pe propriile forțe, familia a reușit ce boierii de altă dată făceau într-o viață.

Conacul de la Sculeni 

Conacul vrea să fie un punct de referință pe harta județului. Având o construcție desfășurată de 1.400 de metri pătrați, cu grajd, saivan și fânar, plus piscină, poate fi un loc de recreere.
Numai că ansamblul nu este pe numele său.
A premeditat sau nu punerea lui sub acuzare nu se știe, dar surse ale Ziarului de Iași vorbesc despre divorțul său premeditat de Raluca, soția sa, cu doar câteva zile înainte de a intra DNA pe fir. Părerea apropiaților e că prin acest gen, ala Nechita, urmărește protejarea averii familiei.

Jumătate de milion de la Boss

Averea lui Alexe a crescut simțitor în numai opt ani. Dacă în 2012, conform declarației sale de avere, avea doar un apartament de trei camere plus un teren pe numele soției, în campania electorală din 2020 a creditat partidul cu suma de 446.000 de lei.
Domeniul familiei sale este evaluat la peste un milion de euro.
Mai mult, prietenii săi din copilărie dezvoltă în aceeași localitate un complex de vile rezidențiale. Martorii susțin că protecția administrativă le-a fost asigurată de Costel Alexe care în prezent e președintele Consiliului Județean Iași.

Grindeanu îi cere demisia

Prim vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu i-a cerut președintelui să acționeze cu celeritate pentru a da posibilitatea procurorilor să-și facă treaba. Același lider întreabă useriștii cum au putut să suțină în alegeri un penal?
 
 

Citește totul despre:

#alexe #domeniu #sculeni

Comentarii