Consiliul Concurenței investighează posibile licitații trucate la Romsilva Hunedoara

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii publice organizate Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Direcţia Silvică Hunedoara, pentru atribuirea serviciilor de pază la sediul administrativ al Direcţiei Silvice Hunedoara.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2018 - 16:57

”Investigaţia a fost declanşată având la bază informaţii furnizate de RNP Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, care a sesizat un posibil comportament anticoncurenţial al Companiilor Safety Security şi Spartan Pază Şi Protecţie în cadrul procedurii de achiziţie publică având ca obiect ‘Contractul de prestări servicii de pază – D.S. Hunedoara 2017’. Autoritatea de Concurenţă suspectează că cele două companii Safety Security şi Spartan Pază şi Protecţie şi-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informaţiisensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminării concurenţei în cadrul procedurii de achiziţie publicăorganizată de RNP – Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara”, a informat miercuri autoritatea de concurenţă.

În cadrul acestei investigaţii, în luna decembrie 2017, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul celor două companii, precum şi la sediul altor societăţi implicate în procedura de achiziţie publică, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

”Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, mai spun oficialii Consiliului.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, societăţile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Comentarii