17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăZboruri directe Constanţa - Istanbul, din 15 iunie

Zboruri directe Constanţa – Istanbul, din 15 iunie

Carpatair, compania aeriană cu hub la Timişoara, intră în operare pe piaţa Turciei odată cu lansarea de zboruri directe între Constanţa şi Istanbul (Ataturk) începând cu data de 15 iunie 2011.

Astfel, Carpatair devine prima companie aeriană care asigură conexiunea între cele două oraşe.

Noua rută Constanţa – Istanbul (Ataturk) va fi operată începând cu data de 15 iunie 2011, cu o frecvenţă de 3 zboruri/săptămână în zilele de miercuri, vineri şi duminică.

“Intrarea în operare pe Turcia, destinaţia Istanbul, vine într-un moment în care există oportunităţi pentru dezvoltarea de parteneriate între comunităţile locale de afaceri. Conexiunea directă Constanţa – Istanbul asigurată de Carpatair este importantă pentru pasagerii noştri pentru că umple un gol existent până acum pe piaţă. Pentru Carpatair înseamnă dezvoltarea la Constanţa a celei de-a şasea baze operaţionale din ţara şi în acelaşi timp intrarea în Turcia, o piaţă externă noua” declară Păula Ardelean, vicepreşedinte marketing & vânzări.

Prin introducerea noilor zboruri dintre Constanţa – Istanbul, Turcia devine a opta ţara de operare Carpatair, după România, Italia, Germania, Grecia, Ucraina, Republică Moldova şi Ungaria.

Pe parcursul anului 2010 Carpatair a introdus 6 noi destinaţii, înregistrând o cifră de afaceri de 74 milioane euro, în creştere cu 14% faţă de anul anterior.

Din aprilie 2011, compania şi-a lărgit operaţiunile în Iaşi, adăugând rute externe directe la cele interne deja existenţe.

Carpatair operează în prezent pe 9 aeroporturi interne şi 18 aeroporturi externe. Numărul total al zborurilor regulate operate de companie este de 360 zboruri/săptămâna spre 26 de destinaţii din 7 ţări.

Cele mai citite

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...
Ultima oră
Pe aceeași temă