18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVlădescu ştia că şefii cer şpagă pentru sporuri

Vlădescu ştia că şefii cer şpagă pentru sporuri

Intr-un document semnat de către fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu se atestă citând “rapoarte ale instituţiilor abilitate” că acordarea stimulentelor în MFP şi ANAF e preferenţială, şefilor returnându-li-se de către angajaţi o parte din sume sau banii fiind distribuiţi în sistem piramidal, scrie Mediafax.

Potrivit documentului, emis în 26 iulie şi citat de ziarul Gândul, ambele tipuri de acţiuni aparţineau “persoanelor cu funcţii de conducere”.

Actul făcea referire la “distribuţia preferenţială de stimulente (inclusiv condiţionarea acordării de stimulente de returnarea de către conducerea unităţii a unei părţi din acestea) şi la colectarea de sume, distribuite drept stimulente de către factori de conducere la nivel central şi local, inclusiv redistribuirea lor în sistem piramidal”.

Vlădescu avertiza că, în cazul primirii unui nou raport privind “acţiuni imorale şi ilegale”, se va suspenda pe termen nelimitat acordarea stimulentelor.

De asemenea, Vlădescu anunţa că, începând cu luna iulie, “stimulentul maxim acordat în MFP va fi echivalentul unui salariu”. Totodată, Vlădescu anunţa că se vor putea face alocări peste acel nivel doar pe bază de referat individual aprobat de ministrul Finanţelor sau de preşedintele ANAF şi numai pentru cel mult 10% din personalul instituţiei.

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că nu a avut dovezi pentru a aproba astfel de practici, dar le-a spus “să se potolească”.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă