12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăUdrea:Este greu să ceri hotelierilor preţuri mici cât timp sunt turişti care...

Udrea:Este greu să ceri hotelierilor preţuri mici cât timp sunt turişti care îşi permit să plătească

Problema turismului românesc nu va putea fi rezolvată atât timp cât operatorii de pe litoral se mulţumesc să câştige prin preţuri mari percepute într-un sezon de doar două luni, iar în România există turişti care îşi permit să achite aceste preţuri mari, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea, citat de Mediafax.

“Câtă vreme se vor mulţumi operatorii de turism de pe litoral să câştige mult prin preţuri mari, timp de două luni şi jumătate pe litoralul românesc, şi nu sunt interesaţi de creşterea perioadei sezonului estival şi nici de atragerea şi a altor turişti decât cei care îşi permit să vină în timpul verii să plătească preţurile pe care ei le cer, nu vom putea rezolva problema litoralului românesc. El a ajuns să fie din ce în ce mai scurt şi sunt operatori – sigur, nu toţi – care deschid la mijlocul lunii iunie, inchid la 1 septembrie şi nu îi interesează ce se întâmplă mai departe, ori chiar şi pentru un operator de turism care doreşte să ţină deschis mai mult este greu să mai ai turişti când toată staţiunea este închisă”, a spus Udrea, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Ea a arătat că unul dintre lucurile de care se plâng turiştii este nivelul ridicat al preţurilor, însă ministerul nu poate interveni în niciun fel, deoarece piaţa este liberă, iar singurul lucru care s-ar putea face este creşterea sezonului turistic estival.

“Undeva, această morişcă trebuie să se oprească. Adică, pe de-o parte, ei spun că nu ţin deschis pentru că nu vin turişti, pe de altă parte turiştii spun că ar veni, dar nu este deschis. Este o posibilitate ca extinderea sezonului să aducă scăderea preţului măcar ca medie, dar cât timp există în România turişti care îşi permit să plăteasă preţurile acestea mari în timpul sezonului estival, este greu să le ceri hotelierilor pur şi simplu să scadă preţurile”, a spus ministrul.

Guvernul a aprobat, duminică, proiectul legii turismului, transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă