19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTurn ecologic ce se învârteşte după soare, în Belgrad

Turn ecologic ce se învârteşte după soare, în Belgrad

Clădirea va fi construită de o companie olandeză, Vital Estates într-o asociere cu municipalitatea din Belgrad şi va avea 80 etaje.

Turnul va folosi energia solară pentru a se învârti în jurul axului său. Pe fiecare etaj vor fi spaţii libere cu op suprafaţă totală de 1.200 mp, pentru care sunt prevăzute mai multe funcţiuni: o zonă de hotel, una de birouri şi alta de apartamente de lux.

Consumul de energie estimat pentru această clădire ecologică este de doar 30% faţă de al uneia obişnuite, datorită sistemelor inovative de încălzire şi iluminat. Rămâne de văzut dacă proiectantul va reuşi să atingă aceste performanţe anunţate de investitor.

Ca arhitect, a fost angajat italianul David Fisher, specializat în astfel de construcţii.

David Fisher a proiectat recent un turn unic în lume, „Dynamic Tower” care se alimentează cu energie produsă de turbine puse în mişcare de vânt, dispuse pe fiecare etaj. Turnul va fi construit în Dubai şi a fost lansat pe piaţă în acest an.

Dynamic Tower, din Dubai va avea tot 80 etaje, cu o înălţime totală de 420 metri şi este un proiect rezidenţial. Din  luna iunie a acestui an a început contractarea apartamentelor, ce au suprafeţe cuprinse între 124 mp şi 1.200 mp. Clădirea va fi realizată în totalitate din elemente prefabricate.

Numărul construcţiilor de acest gen va creşte. Un turn similar, „dinamic”, cu 70 etaje, va fi construit şi la Moscova, susţine arhitectul David Fisher.

2011/11/03//207307-turn-turbine.jpg

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă