14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTopul judeţelor „asigurate”

Topul judeţelor „asigurate”

Data limită de asigurare obligatorie a locuinţei împotriva dezastrelor naturale a mărit numărul de poliţe încheiate, ajungând la o medie de aproximativ 1.000 pe zi.

Cu toate acestea, numărul rămâne în continuare foarte mic dacă ţinem cont de recordul anului trecut, în ultimele două luni ale anului ajungându-se la circa 10.000 de poliţe pe zi.

În schimb, în primele două luni ale anului românii nu s-au înghesuit la asigurări, dar vor fi obligaţi să facă acest pas.

Portofoliul PAID de la sfârşitul lunii martie arată că au fost încheiate asigurări obligatorii pentru 5,74% din locuinţele din România, prin raportarea numărului total de poliţe la fondul locativ existent, de aproximativ 8,4 milioane de locuinţe“, a declarat directorul general al Pool-ului, Marius Bulugea.

 În topul localităţilor cu numărul cel mai ridicat de poliţe încheiate se află de departe Capitala, cu un număr de 113.337.

Numărul destul de numeros al celor care au încheiat astfel de poliţe de asigurare în Capitală se datorează în primul rând faptului că bucureştenii au conştientizat importanţa acestora în vederea asigurării împotriva dezastrelor naturale. Într-un cuvânt, aceştia au înteles faptul că dezastrele naturale pot aparea în orice moment. Nu putem spune că românii încheie o astfel de asigurare doar de teama sancţionării“, potrivit PAID.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Sălaj (1.997), Bistriţa  (2.659) sau Gorj (2.985), fiind considerate „codaşele” clasamentului.

 Legislaţia prevede şi sancţiuni

Chiar dacă până în prezent nimeni nu a fost amendat pentru neîncheierea asigurării împotriva dezastrelor naturale, începând cu data de 15 iulie, autorităţile de control ale administraţiei locale pot dispune sancţionarea cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei a celor care au refuzat să încheie acest tip de asigurare.

Topul judeţelor „asigurate”  

Judeţul

Număr poliţe încheiate

Bucureşti

113.337

Constanţa

33.830

Timiş

21.179

Prahova

20.951

Galaţi

19.293

Braşov

18.969

Iaşi

15.903

Bacău

14.065

Cluj

12.361

Argeş

10.629

 

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...
Ultima oră
Pe aceeași temă