32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSoțul șefei DIICOT a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare....

Soțul șefei DIICOT a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare. Ce va face șeful statului

Dan Hosu a fost condamnat pe motiv că, în perioada în care era ofițer de poliție la Criminalitate Organizată, a săvârșit infracţiuni de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi de instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

În schimb, Dan Hosu a fost achitat de acuzațiile de trafic de influenţă şi de dare de mită.

Sentința de joi a Tribunalului București nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Elementul sensibil al acestei situații este că soția lui Dan Hosu, Giorgiana Hosu, deține funcția de procuror șef al DIICOT, funcție în care a fost numită de președintele Iohannis. Ieri, șeful statului a anunțat că, dacă în cazul soțului șefei DIICOT se va pronunța o condamnare, acest lucru nu va rămâne fără urmări în ceea ce privește funcția acesteia din fruntea DIICOT.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă