21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicaliștii din administrație, nemulțumiți de ordonanța privind salarizarea bugetarilor. Ei amenință cu...

Sindicaliștii din administrație, nemulțumiți de ordonanța privind salarizarea bugetarilor. Ei amenință cu proteste

Sindicatele din administrație amenință cu proteste, în cazul în care proiectul de Ordonanță de Urgență privind salarizarea bugetarilor va fi adoptat, informează Agerpres.

„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – reprezentativă la nivel naţional pentru sectorul ,,Administraţie publică’ respinge în totalitate proiectul OUG privind salarizarea bugetarilor. Constatăm, încă odată, că reprezentanţii Guvernului României desconsideră salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării. Vă reamintim că peste 50% dintre aceştia au venituri salariale brute apropiate ca şi valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie”, potrivit unui comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație.

Potrivit sindicaliştilor, în cazul în care amintita OUG va fi adoptată, fără a lua în considerare solicitările salariaţilor din administraţia publică locală, Federaţia va trece la organizarea acţiunilor de protest la nivel naţional, „care vor merge până la blocarea activităţii în sectorul de activitate pe care îl reprezentăm”.

„În perioada următoare, membrii de sindicat vor fi consultaţi cu privire la modul în care vor fi organizate acţiunile de protest”, se mai spune în document.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă