22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia a înregistrat cea mai mare creștere din UE la comerțul cu...

România a înregistrat cea mai mare creștere din UE la comerțul cu amănuntul

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 20,1% în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2015.Statisticile Eurostat relevă faptul că aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, informează Agerpres.

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 3,1%, cele de produse non-alimentare au crescut cu 2,9%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,9%. 

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (20,1%), Luxemburg (16,7%) şi Polonia (6,6%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 2,3%) şi Germania (minus 0,6%). 

Comerţul cu amănuntul a rămas stabil în zona euro şi a crescut cu 0,5% în UE, în aprilie comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 0,7%, cele de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 0,5% în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,1%. 

Cele mai mari creşteri în aprilie comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Danemarca (4,5%), Polonia (3,7%) şi România (2,8%), singurele scăderi fiind înregistrate în Finlanda (minus 1,2%), Germania (minus 0,9%) şi Malta (minus 0,1%)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă