24.8 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRelocările continuă să domine piaţa birourilor

Relocările continuă să domine piaţa birourilor

În primul trimestru al acestui an, a crescut piaţa spaţiilor de birouri, cu 66% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Majoritatea cererii înregistrate în Capitală a venit din partea companiilor care şi-au mutat sediul.

 Zonele preferate de cei care se mută în această perioadă sunt nordul şi centrul Capitalei.

 “În primul trimestru al anului 2011 au fost încheiate aproximativ 55 de tranzacţii pe piaţa de birouri, incluzând relocări, extinderi, renegocieri şi pre-închirieri. Suprafaţa totală tranzacţionată se ridica la aproximativ 50.200 mp, o creştere 66% faţă de trimestru I 2010, cu suprafeţe medii cuprinse intre 400 si 750 mp, afirmă Claudia Cetăţoiu, Senior Office Negotiator, la agenţia King Sturge.

 Ca împărţire pe tipuri de tranzacţii a suprafeţei totale, 1.250 mp au fost renegocieri, 3.000 mp extinderi, 570 mp pre-închiriere, restul de peste 45.000 mp reprezentând relocări.

Vorbim în special de relocări din alte clădiri în spaţii noi, neocupate înainte de alte companii. Printre cei care au decis anul acesta să îşi extindă spaţiul existent menţionăm Lidl în Pipera Business Tower, HP în Upground, Capgemini în Premium Plaza“, declară Claudia Cetatoiu.

 Ca sectoare de activitate, companiile care s-au mutat în acest an vin din IT – Intel, Ortec, servicii, inclusiv cele medicale – Pzifer, Bristol Myers Squibb, Medicover, CMU, firme de avocatură – White & Case, Wood Oltenaşu&Asociaţii, publicitate – Tempo Advertising, GPD Advertising şi bunuri de consum – JTI, Lidl, Cargill.

 

Cele mai citite

Procesiune romano-catolică pe străzile Capitalei

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a anunțat că duminică, 2 iunie 2024, va organiza procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei.  Cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele...

Rapid s-a despărțit de Dragoş Grigore şi Adrian Iencsi

Rapid a anunţat, joi, că a încetat colaborarea cu fundaşul Dragoş Grigore şi cu antrenorul secund Adrian Iencsi. „Clubul nostru s-a despărţit de Dragoş Grigore (37 ani), fundaşul...

Programul complet al FITS 2024 este disponibil de astăzi!

Sibiu, 30 mai 2024 – Astăzi, la Teatrul Național „Radu Stanca”, a avut loc cea de a doua conferință de presă prilejuită de ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă