12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPULS IMOBILIAR: Cosmopolis a identificat o cerere mai mare de case, decât...

PULS IMOBILIAR: Cosmopolis a identificat o cerere mai mare de case, decât de apartamente

Compania Opus Land Development, care dezvoltă ansamblul rezidenţial Cosmopolis, cu peste 750 apartamente construite a testat piaţa în această toamnă cu opt case înşiruite şi a ajuns la concluzia că pe acest segment de piaţă cererea este în creştere. Drept urmare, a schimbat structura proiectului şi în următoarea perioadă va construi 200 case cuplate, în incinta Cosmopolis.

Astăzi Opus Land Development a dat în folosinţă încă 103 locuinţe, în a doua etapă a proiectului Cosmopolis, pe lângă cele 62 apartamente finalizate în prima parte a anului. Jumătate din locuinţele terminate în acest an sunt vândute. Acestea se adaugă celor 586 apartamente construite în prima fază a proiectului, în perioada 2007-2010 şi vândute integral.

Până acum, oferta s-a axat pe apartamente, în acest an circa 60% din acestea fiind finanţate prin intermediul programului Prima casă. Dezvoltatorul a testat însă piaţa şi în privinţa caselor înşiruite, cu grădină proprie, construind opt locuinţe. Din acestea, şapte au fost deja contracte de vânzare-cumpărare, iar ultima este rezervată şi de aceea acţionarul majoritar Ahmet Buyukhanli consideră că „acest produs nou s-a bucurat de succes“.

Drept urmare, dezvoltatorul turc va construi 200 de case înşiruite, în perioada 2012-2013. Preţul de vânzare al unei astfel de locuinţe (vedeţi foto), cu o suprafaţă utilă de 112 mp este de 90.000 euro + TVA de 5%.

Preţurile apartamentelor se situează între 38.000 euro+ TVA de 5% şi 150.000 euro + TVA de 24%.

Pe viitor, în etapa a treia a proiectului, pe lângă cele 200 case, se vor mai construi şi alte 200 apartamente.

Acţionarii companiei sunt mulţumiţi de evoluţia vânzărilor, în ciuda stării actuale a pieţei imobiliare.

În acest moment, se construieşte cu 20-25% mai ieftin decât în trecut“, declară Ahmet Buyukhanli, acţionar majoritar al Opus Land Development.


Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă