12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProiectul legii de conversie, rediscutat în Camera Deputaţilor

Proiectul legii de conversie, rediscutat în Camera Deputaţilor

Membrii Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților au hotărât, marți, readucerea în dezbatere și punerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ privind conversia creditelor, inițiat de deputatul PSD Ana Birchall.

„Astăzi (marți — n.r.), în ședința Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, am prezentat colegelor și colegilor mei o informare privind răspunsul principalelor instituții bancare la solicitarea oficială pe care le-am adresat-o în iulie 2015. Din analiza răspunsurilor primite am hotărât, împreună cu membrii Comisiei, că este necesară identificarea unor soluții corecte și echitabile de împărțire a poverii financiare între bancă și client în cazul creditelor în CHF“, a afirmat deputatul social-democrat Ana Birchall, potrivit Agerpres.

În opinia sa, problema creditelor în franci elvețieni „tergiversează“ de mult prea mult timp și este datoria Legislativului să vină cu o soluție pentru românii aflați în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele exclusiv din cauza fluctuațiilor cursului de schimb. „Sutele de petiții primite la Comisie și la Cabinetul meu parlamentar trebuie să își găsească un răspuns și o soluție corectă, iar proiectul legislativ inițiat de mine și susținut de colegele și colegii parlamentari din PSD și din coaliția de guvernare propune o astfel de rezolvare echitabilă a problemei“, a declarat deputatul. 

75.000 de credite în franci elveţieni existau la începutul anului în România, din care doar  15.000 de credite, reprezentând 20% din total, au fost convertite în lei până la finalul lunii iulie.  Acestora li s-au adăugat aproape 10.000 de credite restructurate.

Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă