22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima fază din Evocasa Orizont Ploieşti a fost finalizată

Prima fază din Evocasa Orizont Ploieşti a fost finalizată

Lansat în toamna anului 2007, Evocasa Orizont va fi un cartier-satelit al Ploieştiului dezvoltat în trei faze de execuţie. Până acum a fost finalizată prima fază, care aduce pe piaţă 118 apartamente şi 19 vile duplex.

Evocasa Orizont este dezvoltat de Adama, o companie prezentă pe piaţa autohtonă încă din 2004. Important jucător pe piaţa imobiliară din România, compania dezvoltă mai multe proiecte rezidenţiale în principalele oraşe ale ţării. Investiţia până în prezent a ansamblului se ridică la peste 13 milioane de euro.

Proiectul este unul ambiţios, fiind dezvoltat în trei faze de execuţie ce vor aduce pe piaţă un total de 1.000 unităţi locative. „Vilele şi apartamentele vor fi construite potrivit Sistemului de Standarde Europene ale companiei Adama, concepute pentru a oferi un grad maxim de intimitate şi confort fiecărui membru al familiei. Cu acest proiect dorim să creăm nu numai locuinţe, ci o întreagă comunitate, locatarii beneficiind de toate avantajele unui cartier rezidenţial”, declară Alina Necula, Marketing Manager Adama.

156 unităţi finalizate cu locuri de parcare gratuite

Întreg ansamblul este construit pe un teren de 120.726 mp, fiind amplasat în partea de nord a Ploieştiului, la aproximativ 10 minute de centru. Zona are un potenţial ridicat, în apropiere găsindu-se şcoli, grădiniţe, licee, spital, policlinică, farmacii, centre comerciale, poştă şi centre administrative. În ceea ce priveşte transportul în comun, a fost creată o linie specială pentru locatarii ansamblului ce face o bună legătură cu celelalte zone ale oraşului. Totodată, în cadrul proiectului, o bună parte din infrastructură a fost implementată, utilităţile fiind deja prezente, iar drumurile de acces asfaltate.

Prima fază din Evocasa Orizont are o suprafaţă totală construită de 15.532 mp şi cuprinde 118 apartamente (de la garsoniere la patru camere) dispuse în patru blocuri de patru etaje şi 19 vile duplex cu un regim de înălţime P+1E. Toate unităţile sunt finalizate, lucrările fiind terminate în luna iulie din acest an. „Următoarele faze ale proiectului vor fi demarate în funcţie de evoluţia pieţei şi a cererii de pe acest segment. Deocamdată, dorim să vindem cât mai mult din stocul de unităţi finalizate până acum”, afirmă Alina Necula. Suprafeţele construite ale apartamentelor pornesc de la 55,7 mp pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 109,2 mp în cazul unui apartament cu patru camere.

În privinţa vilelor, se construiesc două tipuri (duplex) de 124,9 mp, respectiv 149,3 mp. Pentru primul tip, grădina alocată poate varia între 83,5 şi 148,5 mp, iar pentru al doilea tip, suprafaţa grădinii este de 306,3 mp. Ansamblul va dispune de locuri de joacă pentru copii, centru de recreere, spaţii verzi şi de relaxare, grădini şi locuri de parcare supraterane. Proprietarii apartamentelor vor beneficia de un loc de parcare gratuit, iar în cazul vilelor, fiecare unitate va dispune de câte două locuri de parcare gratuite. Dezvoltatorul oferă posibilitatea achiziţionării la stadiul de „gri” sau cu toate finisajele. Pentru cea de-a doua variantă, unităţile vor beneficia de gresie, faianţă, parchet laminat, tâmplărie din PVC, uşă metalică de acces, uşi din lemn la interior, băi utilate şi contorizare individuală.

Apartamente cu bucătăria inclusă în preţ

Din totalul unităţilor construite, dezvoltatorul a vândut până acum aproximativ 50% din apartamente, printre cele mai căutate fiind cele cu două camere cu suprafeţe medii şi patru vile. „Cei care au cumpărat în cadrul ansamblului sunt persoane tinere, căsătorite, cu venituri medii spre plus, care lucrează fie în industria petrolului, fie în companii multinaţionale”, spune Alina Necula. Pentru apartamentele finisate, preţurile pornesc de la 57.614 euro + TVA pentru o garsonieră şi ajung la 125.119 euro + TVA pentru patru camere. În cazul vilelor, acestea variază între 120.177 şi 161.016 euro + TVA. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor cu o ofertă cât mai atractivă, dezvoltatorul oferă ca bonus în această perioadă pentru apartamente bucătăria complet mobilată. Locuinţele pot fi cumpărate cu un avans de minimum 25-75% la predarea locuinţei sau prin rate la dezvoltator, unde va trebui să aveţi un avans de 15%. Pe un interval de 18 luni se achită rate lunare, timp în care se locuieşte în ansamblu, iar după această perioadă se plăteşte restul sumei. Totodată, este acceptat orice tip de credit ipotecar, inclusiv Programul „Prima Casă”. 

 

Caracteristicile ansamblului EVOCASA Orizont

Localizare                                       Nordul Ploieştiului

Suprafaţa terenului                          120.762 mp

Supraf. totală constr. prima fază        15.532 mp

Nr. unităţi                                        1.000

Regim înălţime                                 blocuri P+4E
                                                      vile p+1E

Tipuri unităţi                                    apartamente cu 1, 2 şi 3 camere
                                                      vile duplex

Suprafeţe construite/unităţi              apartamente – 55,7-109,2  mp
                                                     vile – 124,9-149,3 mp

Preţuri (preţurile nu includ TVA)       apartamente nefinisate – de la 54.571 euro
                                                    apartamente finisate – de la 57.614 euro
                                                    vile nefinisate – de la 112.971 euro
                                                    vile finisate – de la 120.177 euro

Cele mai citite

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă