10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima Casă 4, încă în analiza BNR

Prima Casă 4, încă în analiza BNR

Deşi aşteptările băncilor cu privire la noile produse alternative au fost destul de mari, în realitate acestea nu au fost accesate decât de o pondere foarte redusă de clienţi.

Noile produse alternative au avut rolul de a-i sprijini pe cei care nu au beneficiat de fondurile Prima Casă 3, rămânând în aşteptare. Pot spune că majoritatea clienţilor se află în aşteptarea noului program, doar câteva sute dintre aceştia au fost încântaţi de oferta propusă de către noi şi au putut accesa un astfel de credit“, a precizat Ionuţ Stanimir, responsabil comunicare externă al BCR.

Prima Casă, aşteaptă un semn de la BNR

Cu toate că normele pentru derularea programului Prima Casă 4 au fost deja aprobate de Guvern, semnarea protocolului între bănci şi FNGCIMM se va putea face doar după analiza gradului de risc pentru fiecare instituţie de credit de către Banca Naţională a României.

În acest moment punem la punct normele interne ale produsului. Procesul îşi va urma cursul normal de agreeare a normelor de creditare de către instituţiile bancare împreună cu BNR. În paralel, au demarat discuţiile în vederea semnării convenţiilor cu Fondul de Garantare astfel încât produsul să fie disponibil în viitorul apropiat“, a mai adăugat Ionuţ Stanimir.

Data aprobării noilor condiţii de creditare rămâne incertă, potrivit spuselor reprezentanţilor BNR.

Nu cunoaştem care va fi durata de analiză a normelor. În prezent sunt în lucru şi sperăm să fie analizate cât mai rapid. În cazul în care BNR nu va cădea de acord cu acestea va solicita noi clarificări din partea băncilor“, a completat Mugur Ştef, purtător de cuvânt al BNR.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă