21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreţurile imobilelor sunt în creştere în zona unde se va construi cartierul...

Preţurile imobilelor sunt în creştere în zona unde se va construi cartierul ECO

În zona Ghencea, acolo unde ANL va construi un nou cartier bucureştean, deja agenţii imobiliari şi proprietarii de imobile speculează această oportunitate.

Proiectul Eco din cartierul Ghencea se va întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare şi vizează construcţia a 10.000 de locuinţe şi alte utilităţi. În acest moment este începută procedura de concurs pentru soluţia urbanistică“, a explicat primul-ministru.

Cartierul Eco se va derula în parteneriat public-privat pe trei loturi de teren aflate în proprietatea statului din strada Prelungirea Ghencea, nr.3-5, strada Prelungirea Ghencea, nr.45 şi strada Antiaeriană, nr.5-7.

Cele 10.000 de locuinţe eco sunt destinate tinerilor cu vârstă mai mică de 35 de ani, care nu deţin locuinţă, devenind astfel beneficiari ai programului ANL. Cu toate acestea, jumătate dintre locuinţe vor fi acordate personalului din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Justiţiei.

În prezent, proiectul eco din Capitală se află încă la stadiul de analiză şi studii. Procedura de licitaţie nu a fost încă începută şi nici nu se cunosc până în prezent investitori interesaţi“, potrivit biroului de presă din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul eco „urcă” piaţa imobiliară din zonă

Cu toate acestea, noul proiect este bine-venit pentru proprietari.

Ne aşteptăm ca odată cu demararea construcţiilor eco din Prelungirea Ghencea, piaţa imobiliară să urce puţin câte puţin. Deja se observă o tendinţă de mărire cu peste 10% a preţurilor în zona unde urmează a se construi acest ansamblu, preţul unui apartament cu două camere urcând până la 55.000 euro” , a precizat Victor Mureşan, broker imobiliar.

Cele mai citite

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....
Ultima oră
Pe aceeași temă