17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Victor Ponta se întâlneşte cu delegaţia FMI

Premierul Victor Ponta se întâlneşte cu delegaţia FMI

Premierul Victor Ponta se întâlneşte, luni, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), care îşi va încheia misiunea în România în data de 29 ianuarie.

„Ora 11.00 Primul-ministru Victor Ponta se întâlneşte cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, la Palatul Victoria”, potrivit Biroului de Presă al Guvernului.

Amintim că acordul preventiv încheiat cu Fondul Monetar Internaţional a fost prelungit cu încă două luni. Prelungirea, stabilită pentru lunile mai şi iunie, a fost decisă de Guvern în urma unor discuţii cu oficialii FMI, BM şi CE, prezenţi în această perioadă în România, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Citeşte şi Acordul României cu Fondul Monetar Internaţional, PRELUNGIT

Premierul Victor Ponta afirma, zilele trecute, despre posibilitatea unui nou acord cu FMI, după încheierea celui existent în luna martie. La rândul lui, ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, a declarat, recent, că ţara noastră va încheia un nou acord cu FMI.

Ministrul a precizat că s-a stabilit un nou calendar cu experţii celor trei instituţii internaţionale, prezenţi la Bucureşti, pentru îndeplinirea obiectivelor asumate.

Citeşte şi Analiştii recomandă Guvernului să închidă cât mai bine posibil acordul cu FMI, chiar dacă îl va înnoi

„Noi sperăm ca la următoarea misiune de evaluare să avem toate ţintele îndeplinite, şi mai ales toate angajamentele luate şi la această misiune. Interesul nostru şi al instituţiilor internaţionale este ca să încheiem bine acordul şi mai ales sa ne îndeplinim obiectivele. Atât timp cât ştiu că România este monitorizată de aceste instituţii financiare internaţionale, se consideră nu pot avea loc derapaje semnificative de la ce ne-am asumat şi atunci credibilitatea noastră creşte atât în randul investitorilor străini, dar şi a băncilor finanţatoare internaţionale”, a declarat Chiţoiu.

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă