26.4 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPredicţia băncilor străine: Euro, tot mai sus şi dobânzile, la pământ

Predicţia băncilor străine: Euro, tot mai sus şi dobânzile, la pământ

Moneda europeană este în creştere. Asta au prezis cele mai mari bănci, printre care Goldman Sachs Group Inc. şi HSBC Holdings PLC, scrie The Wall Street Journal.

Criza a răvăşit economia Statelor Unite, dar specialiştii susţin că euro se va întări, chiar dacă zilele trecute moneda a fost sub presiune. Mai mult, euro a ajuns marţi sub 1,35 dolari faţă de dolar, în ultimele şapte luni.

Chiar şi aşa, Banca Centrală Europeană ar putea inversa cursul şi micşora dobânzile după cum apreciază economiştii.

Însă, mulţi analişti ai pieţei sunt îngrijoraţi de prognoza băncilor şi cred că euro va scădea. Strategii se contrazic cu analiştii şi insistă că euro va avea o reîntoarcere spectaculoasă şi va creşte la 1,45 dolari până la sfârşitul anului şi la 1,50 dolari după încă trei luni, susţine banca Goldman Sachs.

“Slăbiciunea dolarului este principalul motor al acestui punct de vedere. Evident, meciul actual al aversiunii faţă de risc a dat un impuls dolarului, dar acest lucru nu schimbă punctul de vedere cu privire la tendinţele de bază”, a spus un strateg de la o bancă din Londra.

Banca germană DePfa AG BauBoden este pesimistă şi crede că euro nu va avea “revizuiri semnificative”.

Un şef pe strategie la HSBC a declarat că moneda UE va atinge 1,44 dolari în 2011. “Ceea ce se întâmplă acum implică un risc nelimitat. Exact acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut şi a fost anticipat prin previziunile noastre,” a spus el. HSBC a fost una dintre puţinele bănci importante care a prognozat corect schimbările euro de anul trecut.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă