Polițiștii din Ilfov l-au sancționat după ce și-a serbat ziua de naștere în pandemie pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au precizat surse oficiale pentru G4Media.ro.
Polițiștii au intervenit după ce în mediul online au apărut filmulețe postate chiar de la petrecere, pe pagina de Instagram a celebrului vlogger al adolescenților.
Din imagini s-a observat că petrecerea era însuflețită de maneliști celebri ca Tzancă Uraganu, deși în pandemie petrecerile private sunt interzise.
Urări ca „La mulţi ani pentru Selly al nostru“, pe melodii ca „Sunt Johnny Nebunu” au răsunat live de acolo, dovadă că ”Vloggerul nu ar fi petrecăreț destul, dacă nu ar fi și fudul!”.
„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, cu privire la faptul că a fost organizat un eveniment privat, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele:
La data de 28 februarie a.c., polițiștii orașului Snagov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în orașul Snagov a fost organizat un eveniment privat, la care au participat peste 20 de persoane, încălcând normele de protecție sanitară.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, până la acest moment, proprietarul societății, un participant și organizatorul evenimentului.
Aceștia au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală. În continuare, polițiștii efectuează verificări, pentru identificarea tuturor persoanelor participante la eveniment, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.”, a transmis Poliția Ilfov.
Amenda e egală cu câteva apariții pe vlog
Aceasta ar putea fi achitată ușor, chiar prin următoarele live-uri în care va relata ce s-a petrecut.
Selly s-a manifestat în online din anul 2012. De atunci notorietatea lui a crescut și a ajuns la cifre impresionante pentru orice internaut cu ambiții. Succesul său a fost atât de mare, încât în 2018 a ajuns în portofoliul agenției Global Influencers. Nu în ultimul rând, a trecut de 1 milion de euro la încasările din publicitate.
Selly a început seria videoclipurilor ca un hobby, dar ușor-ușor totul s-a transformat într-o afacere, pentru că ieșeau și bani frumoși din asta. Nu a declarat exact câți bani primește de la Youtube în urma vizualizărilor, dar cu siguranță i-ar ajunge să trăiască liniștit fără să aibă nevoie de un job, de la ora 9 la ora 17, cum au mulți tineri care îi fac audiență.
Selly s-a destăinuit în emisiunea ”Răi da’ buni” cum a făcut un milion de euro: ” În principiu sunt trei surse de venit: direct din ad sense, cel mai mic venit. După accea sunt campaniile publicitare, sunt reclame pe care le faci tu, direct cu companii. Acum fac doar cu branduri pe care eu le consum. Am ajuns şi să refuz propuneri, vin multe.”
Astfel, dacă Selly a ajuns la nivelul la care poate refuza propuneri, amenda de 15000 lei o poate plăti în una-două apariții, pe youtube, în care va povesti cum a fost amendat.
Oare cum va mai fi Selly un model de acum înainte pentru adolescenții și tinerii care l-au îmbogățit, la o vârstă atât de fragedă, când mulți dintre cei de vârsta lui încă nu știu să numere până la cifrele care i-au urcat contul în top?
Răspunsul l-a dat chiar el acum ceva vreme, prin anul 2019:
” Am reușit să găsesc puncte comune între ce vreau eu să fac și ce vrea publicul să vadă. Poziția de lider de clasament vine și cu o responsabilitate mai mare față de abonați. Îmi propun să mențin calitatea conținutului și să devin mai bun la ce fac. Publicul se maturizează cu timpul și eu mă maturizez odată cu el. Meseria de YouTuber e foarte interesantă și în fiecare zi ai ceva nou de învățat.”
Deși de-a lungul dezbaterilor online a cerut politicienilor reforme și schimbări, Selly vine cu o justificare pentru petrecerea din pandemie, chiar din registrul celor pe care i-a ”încondeiat”: ” S-au terminat toate problemele țării și toată România fierbe că m-am văzut eu cu câțiva prieteni de ziua mea. Este ireal câtă ipocrizie poate exista în țara asta. Am primit amendă pentru că am făcut acest eveniment în pandemie. Problema e legea. Legea e foarte stupidă. Legea e complet idioată!”
Vloggerii sunt formatori de opinie și milioane de adolescenți din întreaga lume le urmăresc postările. Sunt noile vedete din spațiul online care vorbesc deschis despre ceea ce cred și simt.