11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPogea: Programul "Prima casa" e valabil si pentru cei care au avut...

Pogea: Programul “Prima casa” e valabil si pentru cei care au avut o casa, au vandut-o

Si cei care au mai avut o locuinta, dar au vandut-o, vor putea beneficia de facilitatile oferite de stat prin programul "Prima casa".
"Programul Prima casa e valabil si pentru cei care au avut o casa, au vandut-o, si acum vor alta. Vom face un produs absolut distinct. Ideea e ca persoanele care doresc asta sa nu aiba nevoie de foarte multe documente", a declarat, vineri, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea la emisiunea Antena 3 Special, citata de ziare.com.

Programul Prima casa, prin care se intentioneaza sprijinirea persoanelor care achizitioneaza pentru prima oara o locuinta, a fost aprobat de guvern in data de 20 mai.

Potrivit ministrului Finantelor, pentru a putea beneficia de facilitatile oferite de guvern, solicitantul nu trebuie sa aiba in proprietate o casa in momentul in care aplica si trebuie sa aiba venituri suficient de mari pentru a putea achita locuinta achizitionata.

Proiectul aprobat de guvern prevede ca avansul minim va fi de 5% din valoarea creditului, iar cei care au un avans mai mare vor primi o garantie de la stat tot de 60.000 de euro. Dobanzile la care vor putea fi contractate creditele nu sunt cunoscute inca, Finantele asteptand ofertele bancilor in acest sens.

In cazul in care cei care au achizitionat casa prin acest program nu mai pot achita creditul catre banca, acestia vor fi obligati sa paraseasca locuinta, banca va executa garantia, iar ministerul de Finante va transfera acesti bani. "Locuintele in aceasta situatie vor trece in fondul locativ al statului care le va vinde si va achita banii catre banca", a mai spus Pogea la Antena 3.

Programul Prima casa va intra in vigoare de la 1 iulie, cel putin "aceasta este tinta noastra", a mai spus ministrul Finantelor.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă