13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetrolul s-a scumpit din nou. Vezi de ce

Petrolul s-a scumpit din nou. Vezi de ce

Preţurile petrolului au atins un nou maxim pentru ultimii doi ani şi jumătate, pe fondul îngrijorării că tulburările din Libia s-ar putea transforma într-un război civil, scrie NewsIn.

Bătălia pentru Ras Lanuf, un port important pentru exportul de petrol, este în toi, atât forţele guvernamentale, cât şi rebelii asumându-şi, pe rând, controlul asupra oraşului.

Preţul petrolului “light crude” cu livrare în aprilie a crescut cu 2,02 dolari, ajungând la 106,44 dolari barilul, cea mai mare valoare din septembrie 2008 până acum. Petrolul Brent a înregistrat o creştere a preţului de 1,53 dolari, atingând valoarea de 117,40 dolari pe baril, foarte aproape de maximul recent, de 119,79 dolari barilul.

În acelaşi timp, pieţele asiatice au fost afectate de temerile că preţurile la energie ar putea dăuna revenirii economiei mondiale, indicele Nikkei încheind ziua cu o scădere de 1,8%. Bursele din Hong Kong, Sydney şi Bombay au suferit şi ele scăderi, din cauza temerilor că situaţia din Libia ar putea provoca o creştere şi mai mare a preţurilor petrolului, comentează BBC News.

Washingtonul a anunţat că va lua în considerare folosirea rezervelor sale de petrol pentru a încerca o calmare a pieţei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă