18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăOmul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în penitenciar

Omul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în penitenciar

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat că instanța a luat act de retragerea contestației, rămânând astfel definitivă sentința Judecătoriei Aiud.

“Respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiționată a deținutului Carabulea Ilie, aflat în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei de cinci ani închisoare”, se arată în decizia Judecătoriei Aiud pronunțată în noiembrie, împotriva căreia omul de afaceri a formulat contestație la Tribunalul Alba.

Nu a fost prima cerere de liberare condiționată formulată de către omul de afaceri sibian. După ce Judecătoria Aiud i-a admis respectiva cerere, Tribunalul Alba a desființat, în 25 septembrie, sentința atacată de procurori și a respins propunerea Comisiei de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Aiud privind liberarea condiționată. Totodată, Tribunalul Alba a decis atunci că o nouă propunere de liberare condiționată va putea fi făcută doar în primăvara anului viitor, după data de 25 martie.

Pe de altă parte, în 7 noiembrie, Ilie Carabulea a făcut o contestație la executare, Judecătoria Aiud declinându-și, recent, competența în vederea soluționării acesteia în favoarea Curții de Apel Alba Iulia.

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Inițial, la instanța de fond, Curtea de Apel București, Ilie Carabulea a primit șase ani și șase luni de închisoare cu executare.

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă