14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăOfertele externe devin atractive pentru romani

Ofertele externe devin atractive pentru romani

Paradox: Casele din strainatate au preturi tentante, dar din lipsa banilor romanii inca nu se inghesuie sa cumpere.

Andrei Alcea, sales associate RE/MAX Advantage, afirma ca, anul trecut, clientii agentiei pe care o reprezinta au fost interesati, in special, de proprietati in Bulgaria, Turcia, Grecia si Italia.

Insa, in multe cazuri, acestia nu beneficiau de bugete indeajuns de mari pentru a cumpara ceea ce doreau. Un segment aparte a fost reprezentat de cei care doreau ca, dupa pensionare, sa se mute in alta tara, avand ca destinatii preferate Italia si Grecia.

In asteptarea verii

Pentru anul in curs, Andrei Alcea precizeaza ca majoritatea agentiilor specializate pe acest segment de tranzactii imobiliare vor astepta vara, deoarece este "perioada in care e mai usor de incheiat astfel de afaceri, dat fiind faptul ca sunt necesare deplasari la respectivele locatii pentru vizualizarea acestora".

De asemenea, reprezentantul RE/MAX Advantage precizeaza ca procesul prin care se poate achizitiona o proprietate in alta tara este unul ceva mai complex decat cel urmat in cazul cumpararii unui teren sau locuinte in Romania.

Cumparatorul trebuie sa lucreze cu ajutorul unui avocat si/sau notar din tara respectiva pentru ca exista o serie de documente si acte de tradus si legalizat.
Locuinte atractive

Conform site-urilor imobiliare, pentru 89.000 de euro, cei interesati pot achizitiona un apartament de doua camere in Spania, la Punta Prima, situat intr-un bloc aflat la numai 200 metri de mare, cu piscina si loc de parcare. si cei cu mai multa dare de mana pot beneficia de oferte atractive, cum ar fi cazul unui duplex in statiunea Orihuela Costa, situata in apropiere de Alicante. Aici, cu 135.000 de euro se poate achizitiona o locuinta complet mobilata cu doua dormitoare si doua bai, cu alarma, solar si loc de parcare. Ea este amplasata in apropierea unui teren de golf, a unui club de tenis si a unei piscine.

Exista oferte on-line si pentru cei care doresc o locuinta noua. Un proiect imobiliar de peste 920 de apartamente, – constand intr-un aparthotel si noua cladiri, situat intr-o statiune montana, nu departe de Sofia, vine in intampinarea clientilor cu preturi care pornesc de la  1.250 euro/mp. Serviciile oferite in cadrul acestui complex includ receptie, lobby-bar, restaurant, cafe-bar, sali de conferinte, garderoba schi, birou administrator, magazine. La capitolul facilitati, putem enumera loc de joaca pentru copii, piscina, barbeque langa raul ce strabate complexul, camere de jocuri, bowling, darts, biliard sau ski.

OBSERVATIE
Radu Zilisteanu, purtator de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), considera ca, in 2009, nu vor fi multi romani care vor achizitiona proprietati in strainatate. "Romanii nu sunt campionii economisirii si, desi pot parea interesati de astfel de investitii, lipsa banilor si accesul greu la credite ii va impiedica sa cumpere", precizeaza reprezentantul ARAI.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...
Ultima oră
Pe aceeași temă