16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăO localitate din Noua Zeelandă caută un medic, oferindu-i un salariu lunar...

O localitate din Noua Zeelandă caută un medic, oferindu-i un salariu lunar de peste 20.000 de euro

O clinică din Tokoroa, o localitate rurală din Noua Zeelandă, încearcă de doi ani să găsească un medic în locul celui care trebuia, de multă vreme, să iasă la pensie, informează Agerpres.

Salariul oferit noului medic ar fi de 400.000 de dolari neozeelandezi (240.883 de euro) pe an, relatează EFE, adică peste 20.000 de euro pe lună.

Programul de lucru permite nopți și weekend-uri libere, explică ziarul local New Zealand Herald.

Directorul centrului Tokoroa Family Health, doctorul Alan Kenny, în vârstă de 61 de ani, a spus că problema este că nimeni nu vrea să lucreze la țară, departe de Auckland, într-un loc care presupune multă muncă.

Programul de lucru al doctorului Kenny este de la orele 08.30 la 18.00, fără pauză de prânz. Lunea aceasta medicul a primit 43 de pacienți.

“Este o mare problema să-mi găsesc un înlocuitor. Anul trecut am renunțat la concediu pentru că nu mi-am găsit un suplinitor și cred că și anul acesta va fi la fel”, s-a plâns Kenny.

Tokoroa este o un orășel de provincie, cu 13.600 de locuitori, situat la 180 de kilometri de Auckland, cu o economie bazată pe produse lactate și bogăția forestieră.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă