26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMedicii care au făcut ORE SUPLIMENTARE, de la 30 octombrie, îngrijind răniţii...

Medicii care au făcut ORE SUPLIMENTARE, de la 30 octombrie, îngrijind răniţii din Colectiv, vor fi plătiţi la sfârşitul lui decembrie

Parlamentul României va primi un raport asupra orelor suplimentare lucrate de medicii care au îngrijit răniţii din clubul Colectiv la mijlocul lunii decembrie 2015, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

Dan Suciu a precizat că Executivul susține inițiativa parlamentară privind plata orelor suplimentare efectuate de personalul medical care a îngrijit răniții, precizând că "spre mijlocul lunii decembrie această prevedere va fi trecută de Parlament".

"E o iniţiativă legislativă, un amendament în Parlament (privind plata orelor suplimentare ale medicilor care au intervenit în cazul Colectiv -n.r), pe care Guvernul, evident, îl susţine. Va fi o modificare în Parlament pe care înţeleg că în cursul acestei sesiuni parlamentare o vom avea activă", a explicat Dan Suciu. 

"Aşadar, undeva spre mijlocul lunii decembrie această prevedere va fi trecută de Parlamentul României. Urmează apoi să avem un raport la nivelul ministerului Sănătăţii, cu toată evaluarea orelor suplimentare şi în cel mai scurt timp posibil din acel moment se vor face aceste plăţi", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Incendiul din clubul Colectiv s-a înregistrat în noaptea de 30 – 31 octombrie 2015.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă