30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMarea Britanie a avut în octombrie cea mai mare inflaţie din UE....

Marea Britanie a avut în octombrie cea mai mare inflaţie din UE. România e în a doua jumătate a clasamentului

Dispariţia impactului majorării TVA din iulie 2010 asupra ratei anuale a inflaţiei a împins România către jumătatea clasamentului UE după indicele preţurilor de consum, după o perioadă îndelungată pe primele locuri din Europa, iar prima poziţie a fost ocupată în octombrie de Marea Britanie, informează Mediafax.

Inflaţia din zona euro a stagnat în octombrie la 3%, iar creşterea preţurilor înregistrată luna trecută la nivelul UE este de 3,4%, faţă de 3,3% în septembrie, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

Cu o inflaţie de 3,6% în octombrie, România este pe poziţia a 12-a în UE, după ce indicatorul a atins în septembrie 3,45%, cel mai redus nivel după 1989.

Ratele anuale ale inflaţiei din ultimele trei luni s-au plasat la niveluri scăzute, după dispariţia efectului majorării TVA dela 19% la 24% la jumătatea anului trecut.

Cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei înregistrată în octombrie în UE vine din Marea Britanie (5%), urmată de Estonia (4,7%) şi Slovacia (4,6%).

Preţurile au crescut cel mai puţin în Suedia (1,1%), Irlanda (1,5%) şi Malta (2,4%).

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...
Ultima oră
Pe aceeași temă