10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLybek (FMI): acordarea de stimulente şi reducerile de taxe ar putea afecta...

Lybek (FMI): acordarea de stimulente şi reducerile de taxe ar putea afecta deficitul bugetar

Acordarea de stimulente, creşterea salariului minim şi reducerea cotei unice ar putea afecta ţinta de deficit bugetar convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat luni pentru Agerpres şeful Biroului FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek. Mărirea salariului minim la peste 700 de lei, reducerea cotei unice la 12% şi reducerea contribuţiilor pe salarii la 41%, anunţate de un cotidian de la Bucureşti, ar putea periclita cota de deficit convenită cu FMI.

“Misiunea Fondului care va sosi în Capitala României va discuta proiectul de buget cu autorităţile române şi vor fi analizate progresele făcute prin angajamentele luate de oficialităţi faţă de instituţiile financiare internaţionale care sprijină programul pentru România. De asemenea, vom discuta măsurile ulterioare care trebuie să fie luate pentru a asigura stabilitatea macroeconomică şi financiară’, a spus Tonny Lybek.

În ceea ce priveşte posibilitatea măsurilor menţionate de a pune în pericol ţinta de deficit şi la deschiderea Fondului de a accepta o nouă ţintă de deficit bugetar, şeful Biroului FMI de la Bucureşti a precizat că “autorităţile române şi FMI au convenit în această vară o ţintă de deficit de 6,8% pentru 2010”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă