33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJessica Kim: "Vom continua să susținem România în eforturile sale anticorupție"

Jessica Kim: „Vom continua să susținem România în eforturile sale anticorupție”

Procurorul Jessica Kim este unul dintre cei mai importanți oficiali ai SUA cu atribuții în ceea ce privește relația cu România, ea fiind, de un an, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

De pe această poziție, Jessica Kim a acordat un interviu site-ului spotmedia.ro în care precizează că, sub mandatul președintelui Joe Biden, Statele Unite vor continua să susțină România „în eforturile sale anticorupție”. Interviul a fost publicat la data de 1 martie 2021.

„Vom continua să susținem România, unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA, în eforturile sale anticorupție. Și țineți minte, corupția afectează pe toată lumea! Când oamenii văd pedepsele pentru săvârșirea de acte de corupție, mai puțini vor lua parte la săvârșirea lor și societatea va beneficia”, a precizat Jessica Kim în interviul acordat site-ului spotmedia.ro.

Reprezentanta Administrației SUA avertizează partea română că „noua Strategie Națională Anti-Corupție este, de asemenea, de așteptat să demonstreze înnoirea angajamentului guvernamental pentru progrese în domeniul prevenției” și că, pe de altă parte, „transparența este şi ea esențială pentru prevenirea corupției”.

„Eforturile de prevenție sunt la fel de importante în combaterea corupției și, pe termen lung, cea mai potrivită abordare. Interzicerea conflictelor de interese, incompatibilităților și investigarea averilor ilegale sunt esențiale în prevenția corupției”, subliniază procuroarea Jessica Kim.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă