15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIoana Petrescu: Proiectul de buget, finalizat tocmai în ianuarie 2015

Ioana Petrescu: Proiectul de buget, finalizat tocmai în ianuarie 2015

Ioana Petrescu, ministrului Finanţelor,  a declarat, într-o emisiune la Radio România Actualităţi, că misiunea de evaluare a acordului cu FMI şi Comisia Europeană va sosi la Bucureşti în jurul datei de 13 ianuarie 2015, astfel că proiectul de buget va fi definitivat la acel moment împreună cu reprezentanţii acestora, înainte de semnarea scrisorii de intenţie.

Petrescu a mai spus că actualul acord cu cele trei instituţii internaţionale continuă şi că se va încheia la mijlocul anului viitor, scrisoarea de intenţie din ianuarie reprezentând un pas normal în cadrul acordului.

România are în derulare un acord în valoare de 4 miliarde de euro cu FMI şi Uniunea Europeană, din care nu intenţionează să acceseze fonduri. Scopul acordului este a a proteja economia românească de eventuale şocuri pe pieţele financiare şi de a ajuta la reducerea costurilor de finanţare.

Petrescu a precizat că ultima discuţie pe care a avut-o cu reprezentanţii FMI a fost la Washington, în timpul întâlnirilor de toamnă ale FMI.

Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri că bugetul pentru 2015 este în sarcina viitorului guvern, care ar putea fi schimbat după alegerile prezidenţiale. Pe de altă parte, președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a cerut lui Ponta la finalul lunii octombrie, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, să prezinte bugetul de stat pe anul viitor în Parlament până în 15 noiembrie, aşa cum prevede legea.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă