14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIoana Petrescu, ministrul Finanțelor: Nu va crește nici o taxă

Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor: Nu va crește nici o taxă

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a declarat, miercuri seară, la B1 TV, că nu va crește nici o taxă și că informații despre bugetul pe 2015 vor fi publicate pe Internet.

”Cu siguranță 2015 va fi un an bun pentru România, din punct de vedere economic. Bugetul pe care l-am negociat cu organismele internaționale are un deficit pe cash de 1,83%, dar vreau să subliniez că prin acest deficit atingem ținta de deficit structural de 1% pentru anul 2015, care era unul dintre obiectivele importante ale programului cu Comisia Europeană. Nu trebuie să fim îngrijorați pentru că nu crește nicio taxă. Acest lucru l-am spus tot timpul, de când am introdus reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, că ea nu va fi însoțită de o creștere de taxe.”, a declarat ministrul.

”Toate măsurile din 2014, rămân, sunt în bugetul pe anul viitor. Lucrurile despre care s-a vorbit în acest an, eu le-aș numi măsuri sociale corecte, unele voci din media le-au numit măsuri populiste, au logică din punct de vedere economic și stimulează consmulul în România. Vorbim despre creșterea pentru cadrele didactice de 5% din 1 martie și încă 5% din 1 septembrie, acest lucru se regăsește în bugetul de anul viitor”, a afirmat Petrescu.
 
În legătură cu bugetul pentru 2015, Ioana Petrescu a declarat că toate datele vor fi publicate pe internet miercuri seară.

”În acestă seară bugetul va fi postat pe internet și veti avea datele pe fiecare minister. Nu vreau să dau ultimele detalii. Un lucru pe care l-am avut în vedere, din oricare ministere care vor dori să atragă fonduri europene, ei să aibă aceste fonduri pentru cofinanțate. A fost o luptă foarte grea ca orice tăieri de cheltuieli să nu fie pe fonduri europene”, a spus ministrul.

Totodată, Ioana Petrescu a declarat că nu se teme de o eventuală excludere din Guvern și că va rămâne la conducerea ministerului Finanțelor atâta vreme cât va fi nevoie.

Cele mai citite

Bijuterii: Expresii de eleganță și simboluri ale rafinamentului personal

Bijuteriile, aceste minunate accesorii, sunt mai mult decât simple ornamente. Ele sunt reflecții ale culturii, eleganței și personalității, care traversează timpul aducând cu ele...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă