20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoSindicatul Polițiștilor explică suspiciunile de consum de droguri în cazul lui Dorian...

Sindicatul Polițiștilor explică suspiciunile de consum de droguri în cazul lui Dorian Popa

Un cunoscut influencer, Dorian Popa, a rămas fără permisul de conducere auto, după ce polițiștii au avut suspiciunea că a condus mașina aflându-se sub influența drogurilor.

După cum se știe, singura probă incontestabilă care poate demonstra că o persoană a fost sub influența drogurilor este rezultatul unei analize de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Altfel spus, un test realizat de polițiști, pe stradă, cu aparatul DrugTest nu reprezintă o probă sigură.

Inițial, Poliția Română anunțase oficial doar că, la data de 27 octombrie 2023, unui șofer în vârstă de 35 de ani i-a fost suspendat permisul pe motiv că ar fi condus sub influența unor substanțe interzise. Apoi, „pe surse”, s-a aflat că șoferul suspectat de consum de droguri este Dorian Popa.

Sindicatul Europol, unul dintre sindicatele polițiștilor din România, a prezentat un punct de vedere asupra acestui caz. Mesajul transmis de Sindicatul Europol este următorul:

Pentru că informația referitoare la Dorian Popa, Lambo-ul și chiloții se rostogolește rapid în presă în formatul copy/paste, credem că este important să facem următoarele precizări:

1. Dorian Popa nu a fost oprit de colegii noștri de la Serviciul Rutier Ilfov pentru că acesta conducea îmbrăcat doar în chiloți;

2. Reținerea permisului de conducere nu a fost operată de către polițiștii rutieri pentru că Dorian Popa conducea un Lamborghini în chiloți, deși, fie vorba între noi, oricât de excentric ai fi, o astfel de mașină impune un anumit standard;

3. Dosarul penal nu a fost deschis pentru că Dorian Popa conducea doar în chiloți, ci a fost deschis în urma rezultatului testării preliminare cu aparatul drug test, care a confirmat prezența canabioidelor.

P.S. Având în vedere ultimele cazuri de corupție documentate la nivelul unor structuri teritoriale de medicină legală, ne punem speranța ca rezultatul probelor biologice să nu fie afectate de cursul euro.

P.S.S. Sperăm că pe perioada suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru Dorian Popa să nu cumva să ne întâlinim cu Cheluțu la volan

P.S.S.S. Felicităm polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov care au demonstrat că aplicarea legii nu ține cont nici de marca autoturismului, nici de statului social și nici de brand-ul chiloților pe care îi poartă ocupantul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă