11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoRomânia este protejată cu avioane Typhoon și F-18

România este protejată cu avioane Typhoon și F-18

Spațiul aerian al României este protejat, în acest moment, cu avioane avioane Typhoon și F-18, trimise de Italia și de Spania.

Avioanele spaniole au baza pe aerodromul Fetești (Borcea) iar cele italiene au baza la Mihail Kogălniceanu. Ceremonia dedicată certificării detașamentelor Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Spaniole, dislocate în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită, va avea loc vineri, 9 decembrie, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

Spania a trimis în România un detașament format din 130 de militari, cu opt avioane F-18. Această decizie fusese anunțată, luna trecută, de premierul Spaniei, Pedro Sánchez, în contextul ședinței comune a guvernelor Spaniei și României. Spania a instalat și un radar în zona Schitu (județul Constanța).

Separat, Spania a trimis în Bulgaria șase avioane Eurofighter Typhoon.

Cu privire la avioanele trimise de Italia în România, ele sunt tip Eurofighter Typhoon. Este vorba de patru asemenea aeronave, însoțite de 150 de militari.

Avioanele din Italia și Spania execută misiuni în România împreună cu avioane F-16 ale României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă