15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIMM-urile s-ar putea împrumuta de la bănci internaționale la care România este...

IMM-urile s-ar putea împrumuta de la bănci internaționale la care România este acționar

Instituţiile financiare internaţionale la care statul român este acţionar pot acorda credite şi în România în condiţii chiar mai bune uneori decât băncile comerciale, a declarat marţi secretarul de stat în MFP, Atilla Gyorgy. Ministerul de Finanţe va informa IMM-urile despre ofertele acestora.

„Statul român este acţionar la mai multe instituţii financiare internaţionale, bănci de cele mai multe ori. Aceste instituţii pot să îşi ofere serviciile şi pe teritoriul României, de multe ori în condiţii mai bune decât băncile comerciale, sau pot să crediteze instituţii financiare de pe piaţa locală care, la rândul lor, să dea mai departe credite în condiţii mai bune”, a declarat Gyorgy, citat de Mediafax.

El a arătat că, din poziţia sa de coordonator al Direcţiei generale relaţii financiare internaţionale la nivelul ministerului, a solicitat Băncii Internaţionale de Investiţii (International Investment Bank), la care statul român este acţionar, o prezentare a instituţiei cu produsele şi serviciile pe care le furnizează, precum şi costurile acestora.

„Am primit recent o prezentare din partea lor şi urmează ca în viitorul apropiat să începem diseminarea acestor informaţii şi către dvs. (reprezentanţii IMM-urilor – n.r.) prin intermediul asociaţiilor în care sunteţi membri şi să vedem cum activitatea acestor bănci creşte şi pe piaţa românească”, a mai spus Gyorgy, fără a acorda alte detalii.

International Investment Bank este o organizaţie financiar-bancară interguvernamentală la nivel internaţional, fondată în 1970, având ca state membre Bulgaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, Slovacia, România şi Cehia. România este de asemenea acţionar la BERD, Banca Europeană de Investiţii, Black Sea Trade& Dvelopment Bank. 

Gyorgy (UDMR) a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice la începutul lunii aprilie de premierul Victor Ponta.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă