11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăHoteluri executate silit în România, mai scumpe decât în Florida

Hoteluri executate silit în România, mai scumpe decât în Florida

Hotelul Hercules, din Băile Herculane urmează a fi executat de către bancă, la fel ca alte şapte unităţi de cazare din România. Hotelurile şi pensiunile de la noi sfârşesc sub povara datoriilor, în timp ce afaceri similare din Statele Unite aduc profit.

Aproximativ 2,5 milioane de euro reprezintă datoriile către Banca Comercială Română ale complexului hotelier Hercules, situat în staţiunea Băile Herculane, din judeţul Caraş Severin.

Hotelul este vechi, dar beneficiază de o bază de tratament balnear şi un restaurant, având o suprafaţă utilă de 12.394 mp şi un teren aferent  de 5.397 mp. În total, dispune de 133 camere. 

Hotelul Hercules aparţine S.C. Hercules S.A. Banca Comercială Română a scos la licitaţie publică activele societăţii. Preţul de pornire al licitaţiei este destul de ridicat, datoriile acumulate de societate ajungând la aproape 2,5 milioane de euro. Până în prezent nu cunoaştem dacă există investitori interesaţi, dornici să participe la licitaţia publică organizată de BCR“, potrivit biroului de presă al Primăriei Băile Herculane.

Vreau o minune…

În timp ce anunţul de vânzare al hotelului rulează pe site-ul BCR, reprezentanţii acestuia cred în minuni, sperând ca într-un termen foarte scurt să poata achita datoriile restante.

Cu toate că am acumulat datorii destul de mari, sperăm ca Banca Comercială Română să ne mai poată păsui, întârziind data licitaţiei. Ceea ce am putut obţine a fost să suspendăm pentru câteva săptămâni procedura de licitaţie pentru a încerca să achităm datoriile restante“, au menţionat reprezentanţii S.C Hercules S.A.

La un preţ destul de ridicat urmează să fie executată silit şi o pensiune de 20 de camere din Poiana Braşov, tot de către BCR: 1.517.776 euro. Pensiunea are un teren aferent de 1.546 mp şi dispune de restaurant, bar, sală de conferinţe şi centrală termică pe gaz. Anunţul de licitaţie se află postat şi pe site-ul băncii, dar şi pe site-ul www.executari.com.

În Florida, hotelurile sunt mai ieftine

Preţurile locaţiilor turistice din România sunt destul de ridicate, dacă ne raportăm chiar şi la cele mai exclusiviste staţiuni din lume.

Un hotel cu 24 de camere şi restaurant (vezi foto), din Florida, SUA este scos la vânzare de proprietar, prin intermediul agenţiei imobiliare Florida Investment Marketing Inc, la preţul de 895.000 de dolari. Unitatea de cazare se află între Orlando şi Tampas, într-o zonă cu multe parcuri de distracţie şi turism tot timpul anului, aflată pe locul doi în Statele Unite, după Las Vegas, privind numărul de turişti atraşi în 2010.

Hotelul american dispune de piscină şi 30 locuri de parcare, şi a produs anul trecut un profit de 99.372 dolari, după plata tuturor cheltuielilor curente.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă