20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014

Grapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, miercuri, că anul viitor vrea să crească numărul de turişti străini cu 50%, relatează Mediafax.

“Comparând cu ţările din jurul nostru, cu Croaţia, Bulgaria şi alte ţări mai mici decât noi, m-am gândit bine şi n-o să avem noi numărul de turişti pe care îi are Italia sau Spania. Dar totuşi, faţă de numărul de turişti pe care îl avem acum, pentru că sper ca în decembrie să mai avem un puseu de turişti, eu cred că se poate în mod rezonabil să creştem cu 50% dacă flexibilizăm şi vizele şi accelerăm promovarea”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că o astfel de performanţă este posibilă dacă, în paralel, se vor îmbunătăţi şi serviciile.

“Am văzut în ţara noastră dragă multe hoteluri şi pensiuni în care hotelurile sunt mult mai bune ca în alte ţări, la acelaşi număr de stele”, a afirmat Grapini.

Ministrul şi-a propus ca, în cazul în care rămâne în funcţie un mandat întreg, contribuţia turismului la Produsul Intern Brut să crească de la 1,5% la 5%.

Anul trecut au venit în Romania aproximativ 1,6 milioane de turişti străini, în creştere cu 9,1%. În primele zece luni ale anului în curs, numărul turiştilor străini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă