2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInvestigații România LiberăGrapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014

Grapini vrea cu 50% mai mulţi turişti străini în 2014

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, miercuri, că anul viitor vrea să crească numărul de turişti străini cu 50%, relatează Mediafax.

“Comparând cu ţările din jurul nostru, cu Croaţia, Bulgaria şi alte ţări mai mici decât noi, m-am gândit bine şi n-o să avem noi numărul de turişti pe care îi are Italia sau Spania. Dar totuşi, faţă de numărul de turişti pe care îl avem acum, pentru că sper ca în decembrie să mai avem un puseu de turişti, eu cred că se poate în mod rezonabil să creştem cu 50% dacă flexibilizăm şi vizele şi accelerăm promovarea”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că o astfel de performanţă este posibilă dacă, în paralel, se vor îmbunătăţi şi serviciile.

“Am văzut în ţara noastră dragă multe hoteluri şi pensiuni în care hotelurile sunt mult mai bune ca în alte ţări, la acelaşi număr de stele”, a afirmat Grapini.

Ministrul şi-a propus ca, în cazul în care rămâne în funcţie un mandat întreg, contribuţia turismului la Produsul Intern Brut să crească de la 1,5% la 5%.

Anul trecut au venit în Romania aproximativ 1,6 milioane de turişti străini, în creştere cu 9,1%. În primele zece luni ale anului în curs, numărul turiştilor străini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...
Ultima oră
Pe aceeași temă