15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO Cât costă o noapte la cel mai mare hotel de gheaţă...

FOTO Cât costă o noapte la cel mai mare hotel de gheaţă din lume. Unde poţi dormi, în România, pe un “pat de gheaţă”

Hotelul de gheaţă din Suedia va fi deschis în perioada 3 decembrie 2011 şi 15 aprilie 2012. IceHotelul din localitatea Jukkasjavri, din zona Kiruna, a fost primul hotel de gheaţă construit la inceputul anilor 1990, ajungând la cel de-al 22-lea sezon. În fiecare an, hotelul este reconstruit din blocuri mari de gheata, pe malurile raului Torne. Constructorii pregătesc o surpriză pentru turişti, urmând să construiască o moschee de gheaţă, în locul bisericii tradiţionale.

“Suntem deschişi la tot ce e nou. Aici, la Jukkasjärvi, practicăm libertatea religioasă”, a declarat Yngve Bergqvist, CEO-ul de la Hotel Ice, potrivit Huffington Post.

“Avem vizitatori din toată lumea, iar mulţi vin din locuri precum Londra sau Arabia Saudita. Ne-am gândit că ar fi o idee bună să construim o moschee de gheaţă, în locul bisericii de gheaţă”, a adăugat Bergqvist.

La fel ca şi biserica de gheaţă, moschea de gheaţă nu va fi o clădire exclusivă şi va funcţiona numai de la 23 decembrie până la sfârşitul lunii aprilie. Aproximativ 150 de cupluri se căsătoreau în fiecare an la biserica de gheaţă.

O echipă de artişti şi designeri vor construi hotelul de la începutul lunii noiembrie, iar fiecare secţiune va avea o temă distinctă. Hotelul integral nu va fi disponibil de la 3 decembrie, specialiştii continuand să lucreze şi să dea în folosinţă noi secţiuni imediat ce vor fi finalizate.

O noapte în acest hotel costă 2.900 SEK/persoană (aprox 318 euro) pe perioada weekendului şi 2135 SEK/persoană (aprox 235 euro). Cel mai scump apartament va costa 7000 SEK pentru o noapte (aprox 767 euro). O vizită în acest hotel va costa 325 SEK (35,7 euro) pentru adulţi.

Jukkasjavri este un sat cu 1.000 de locuitori, a cărui vechime trece de 500 de ani, se află la o depărtare de 200 de kilometri de Cercul Arctic.

IceHotel din Jukkasjavri, în care temperatura este de -5 grade Celsius, are o peste sută de locuri, un cinematograf, restaurat, bar, iar singurele locuri încălzite sunt băile.

Hotel de gheaţă – made in Romania

La peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în ultimii sase ani s-a construit un hotel de gheaţă. Turiştii s-au inghesuit să doarmă pe un pat de gheaţă, locuirle fiind ocupate cu mult timp inaainte. Tema proiectului din ultimul sezon a fost “Ice Hotel- Light and Stones”, fiecare camera purtand numele unei pietre pretioase sau semipretioase. Anul trecut pretul pentru o noapte de cazare a fost de 300 lei pe camera.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă