16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăFoloseşte energia verde şi vei avea facturi mai mici!

Foloseşte energia verde şi vei avea facturi mai mici!

Prin programul de stat CASA VERDE se acordă SUBVENŢII DE LA STAT pentru achiziţionarea unor sisteme eco de încălzire, pentru case deţinute de persoane fizice.

Programul Casa Verde are succes, fondurile din sesiunea 1 iulie 2010 au fost epuizate, iar următoarea sesiune de înscriere va începe în luna aprilie 2011.

De ce programul Casa Verde? Pentru că e important să ne încălzim mai ieftin, folosind resurse regenerabile şi în acelaşi timp să reducem emisiile de carbon.

Programul alocă de la stat subvenţii de:

·        6.000 lei pentru centrale pe peleţi şi rumeguş,

·        6.000 lei pentru sisteme cu panouri solare

·        8.000 lei pentru centrale pe bază de pompe de căldură.

STUDIU DE CAZ

Maria este un aplicant al acestui program şi ne împărtăşeşte din experienţa sa:

,,Am fost la mai mulţi dealeri de echipamente de instalaţii de încălzire cu sistem de panouri solare, am ales unul, am completat un dosar pentru Administraţia de Mediu -unde pe o cerere am completat  cât costă acel echipament şi cât vreau subvenţie -max 6.000 lei, pentru acest tip de sistem. La dosar am mai anexat extrasul de carte funciară al imobilului, de pe adresa imobilului, o fişa fiscală că nu am datorii la administraţia fiscală, de această dată din raza de domiciliu, adeverinţă privind existenţa contului meu bancar, emisă de o bancă comercială unde am card. Toate aceste informaţii le-am găsit pe site-ul Administraţiei pentru  Mediu, la secţiunea Persoane Fizice- Casa verde. Am depus dosarul  pe la mijlocul lui  septembrie 2010  şi mi-a fost aprobat  în ianuarie 2011, iar acum am două  luni maximum ca să semnez un contract de finanţare cu ei şi apoi îmi pun panourile. Eu plătesc, iar ei îmi varsă subvenţia în contul meu, după ce le duc factura şi un act de recepţie a lucrării de instalare a sistemului. Sper astfel ca 9-10 luni pe an să am încălzirea apei asigurată de aceste panouri, cu doar 20-30% din costurile iniţiale”.

Anul trecut  şi-au încasat banii de Programul Casa Verde circa 9.000 de cetăţeni români, în total fiind depuse 17.500 dosare.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, programul Casa Verde va fi finanţat, anul acesta, prin 300.000.000 de lei (credite de angajament). 

Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Rusia – Ucraina, ziua 785. Leo Docherty, ministrul britanic al Apărării: Trebuie să privim războiul din Ucraina în termeni de ani, nu de luni

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Leo Docherty, avertizează că actualul război dintre Rusia și Ucraina trebuie privit "în termeni de ani, nu de luni". Oficialul...
Ultima oră
Pe aceeași temă