-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInvestigații România LiberăEVOLUŢIA TRANZACŢIILOR IMOBILIARE 2011: scădere în aprilie, faţă de martie

EVOLUŢIA TRANZACŢIILOR IMOBILIARE 2011: scădere în aprilie, faţă de martie

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) raportează 51.517 tranzacţii imobiliare în aprilie, cu aproape 5.600 mai puţine faţă de luna precedentă. Şi numărul ipotecilor s-a redus, în această perioadă.

Această revenire pe trendul descendent se poate explica fie prin faptul că românii s-au gândit mai mult la sărbători, decât la case, în aprilie (în varianta optimistă), fie că luna martie a fost una excepţională, datorită ultimului asalt al solicitanţilor de credite prin Prima casă şi ce a fost, cu greu se va mai egala (în varianta pesimistă). Cert este însă că şi în acest moment  o mulţime de solicitanţi de credite pentru case ieftine stau cu dosarele în bancă şi nu pot perfecta încă nici o tranzacţie, potrivit agenţilor imobiliari.

Revenind la statistici, nu stăm atât de rău pe cât pare la prima vedere: numărul total de tranzacţii imobiliare din luna aprilie anul curent se află la nivelul mediu între minimul şi maximum înregistrate din 2007 şi până astăzi (cele mai puţine tranzacţii au fost semnalate în luna februarie 2007, în total 33.707 şi cele mai multe în octombrie 2007, în total 73.938).

Cele mai performante pieţe imobiliare au fost cele din Bucureşti – cu un total de 4.155 tranzacţii, Timiş cu 3.100 şi Arad cu 2.866.

În ceea ce priveşte ipotecile şi privilegiile, acestea s-au redus uşor la un total de 13.184,  în luna aprilie 2011 (faţă de 13.471, în martie 2011).

Din 2007 şi până astăzi, cel mai mic număr de ipoteci şi privilegii înregistrate într-o lună a fost semnalat în martie 2010, cu un total de 10.208.

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Autostradă acoperită de ciocolată și caramel

O porțiune de autostradă din Ohio a fost închisă joi dimineață, 30 noiembrie. În urma unui accident în care au fost implicate două camioane,...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...

Top 3 accesorii care nu trebuie să lipsească din casa ta atunci când ai un nou-născut!

Sosirea unui nou-născut în casă vine la pachet cu multă bucurie și entuziasm, dar și o serie de  schimbări și emoții, iar pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă