26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăInvestigații România Liberă”Electorata” intră, miercuri, pe ordinea de zi a Guvernului

”Electorata” intră, miercuri, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul vrea să stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub salariul mediu net, de 1.610 lei, care obţin de la bancă restructurarea creditelor,informează B1 TV.

Schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei ar urma să revigoreze creditarea şi să susţină consumul şi creşterea economică, afirmă primvice-guvernatorul BNR Florin Georgescu.
 

Președintele Traian Băsescu susține, însă, că „electorata” este un proiect destinat să-i înșele pe români. 

”Chiar dacă a avut asistența Băncii Naționale pentru a lansa acest proiect, electorata este un proiect destinat să îi înșele pe români. Ei vor plăti mai mult pentru că se lungește perioada de rambursare a creditului și implicit dobânzile pe care le plătesc și este o măsură profund inechitabilă. De altfel, spre surprinderea mea, între timp și Banca Națională a făcut analizele făcute de mine și după ce a fost un promotor și un aliat al Guvernului în această poziție, ieri am văzut o analiză a Băncii care spune că românii vor fi păgubiți”, a completat acesta. 

Proiectul de lege a fost propus ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, susține ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu.

Ulterior, Liviu Voinea, a declarat că aplicarea ordonanţei de urgenţă privind schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, nu se regăseşte printre atribuţiile sale, fiind o problemă de politică fiscală.

Cele mai citite

Producția industrială a screscut cu mai puțin de 1%

Producţia industrială a crescut, în primele patru luni din acest an, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2023, cu 0,8% ca serie brută şi cu...

Maia Sandu se întâlnește cu Marcel Ciolacu la București

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se întâlnește cu premierul României, Marcel Ciolacu, la București, în ziua de 13 iunie 2024. Șefa de stat a Republicii...

Rareș Bogdan nu mai e singurul care afișează AUR la Bruxelles

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan nu va mai fi singurul cu AUR mult la mână, dintre românii din Parlamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă