28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDiaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul...

Diaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru Oltchim

Dan Diaconescu a declarat luni seara, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI, potrivit Mediafax.

„Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume. Noi aveam termen până la ora 23.59 minute să încheiem contractul”, a afirmat Diaconescu.

El a adăugat că marţi dimineaţă va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o „escrocherie”.

Diaconescu susţine că termneul stabilit de Guvern pentru semnarea a fost „impsu ilegal” şi nu se regăseşte în nicio lege.

„Au călcat în picioare inclusiv oferta noastră”, a mai spus patronul OTV.

Citeşte şi:

Ponta: Am pus capăt CIRCULUI. Guvernul a luat act de ANULAREA licitaţiei pentru Oltchim şi de EŞECUL privatizării

Chiţoiu: Vulpescu TREBUIE schimbat de la conducerea OPSPI

Ponta spune că FMI va accepta o nouă privatizare la Oltchim dacă strategia Guvernului este viabilă

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a anunţat anterior ministrul Economiei.

Premierul Victor Ponta a afirmat, în urmă cu aproape o oră, că OPSPI va sesiza organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim şi va prezenta fapte care să constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false şi încercarea de a înşela statul.

El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă