27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCursul ramane peste 3,5 lei/euro

Cursul ramane peste 3,5 lei/euro

In asteptarea deciziilor Consiliului de Administratie al BNR, ieri moneda nationala s-a apreciat usor, dar cotatia euro se mentine peste pragul de 3,5 lei.
La deschiderea sedintei interbancare, euro a fost tranzactionat la 3,5080-3,5130 lei, dar a coborat destul de rapid la un minim de 3,5030-3,5080 lei/euro, sub impactul unor vanzari “agresive” de valuta.
Apropierea de pragul de 3,5 lei/euro a determinat aparitia mai multor valuri de cumparari, care au dus la intoarcerea cotatiilor. Nivelul maxim de tranzactionare a zilei a fost de 3,5100-3,5150 lei/euro.
BNR a anuntat pentru azi un curs de referinta de 3,5062 lei/euro, cu 0,4 bani sub nivelul publicat vineri. Moneda americana a pierdut aproape 2 bani, iar referinta a fost de 2,9152 lei/dolar.
Pe piata monetara, BNR a atras de la banci 1,6 miliarde lei, printr-un depozit la o luna cu dobanda de 8,5%. La licitatie au participat 11 banci. Dobanzile din piata au urcat peste 8%.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...

Tarifele la gaze și energie tot nu au scăzut. Dimpotrivă, se impun tot felul de taxe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, promitea o scăderea considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică de la 1 aprilie, lucru care de altfel nu...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă