13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum ne alegem electrocasnicele

Cum ne alegem electrocasnicele

Este cunoscut faptul ca ultima luna a anului, denumita si “luna cadourilor”, detroneaza, si la capitolul vanzari, oricare dintre celelalte 11 luni, febra cumparaturilor atingand in aceasta perioada cote maxime. La mare cautare sunt, si in decembrie, produsele electrocasnice, noutatile in do-meniu fiind o adevarata provocare pentru piata romaneasca.

Fie ca vrem sa oferim un cadou, fie ca ne cumparam un nou produs pentru gospodaria personala, despre fiecare in parte trebuie sa avem, inainte de a face achizitii, cat mai multe informatii. Pretul, modul de functionare, consumul energetic, dar si termenul de garantie oferit de producatorul respectivului produs sunt doar cateva dintre datele de care trebuie sa tinem cont in momentul in care ne aflam in fata vanzatorului.

Aspiratorul

Daca am luat decizia de a inlocui aspiratorul vechi cu unul nou sau de a ne cumpara chiar pentru prima oara un astfel de aparat, va trebui sa parcurgem mai multe etape pana la alegerea produsului electrocasnic dorit. In functie de spatiul de aspirat care impune achizitionarea lui, ne vom concentra atat asupra capacitatii sale de absorbtie a prafului, cat si a rapiditatii cu care aceasta problema casnica va fi rezolvata. Numarul de viteze, afisajul electronic, filtrarea interioara a aerului, marimea sacului de praf, greutatea si lejeritatea in utilizare, modalitatea de golire, consumul energetic sunt doar cateva dintre caracteristicile pe care va trebui sa le analizam, chiar daca pretul difera in functie de performantele fiecarui aparat. Tehnologia de varf a transformat aspiratorul intr-o “menajera automata”, existand tipuri de ultima generatie, care curata si spala atat covoarele, cat si podelele, fara utilizare manuala, fiind necesara doar o programare a acestuia. De asemenea, la cumpararea unui aspirator, oricat de eficient ar fi, foarte importanta este si alegerea accesoriilor (duze, tuburi, perii, mop flexibil pentru interior etc.), care pot imbunatati puterea de aspirare, pot mari fluxul de aer sau va pot ajuta sa ajungeti la spatiile greu accesibile.

Aragazul si hota electrica

Iti doresti un aragaz sau te-ai plictisit de cel vechi? Nimic mai simplu. Oferta este mai mult decat generoasa si variata, iar multitudinea tipurilor de aragazuri, ce experimenteaza sau deja au fost implementate pe piata romaneasca, iti va da posibilitatea unei alegeri perfecte. Si in cazul acestui produs electrocasnic, in momentul achizitionarii lui va trebui sa cunoasteti in amanunt detalii despre functiile sale de utilizare, dimensiuni, design, consum energetic (in cazul plitelor electrice) si bineinteles pret, calitate si garantie. Vreau un aragaz obisnuit, cu patru ochiuri, sau unul cu sase arzatoare? Cu aprindere electrica sau nu? Sa aiba dispozitiv de siguranta, termostat pentru cuptor, grill si rotisor? Sa fie dintr-un material obisnuit sau din inox? Sa se poata intretine usor? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile al caror raspuns trebuie sa-l aveti la momentul cumpararii aragazului. De asemenea, usa cuptorului (in totalitate sau partial din sticla cu geam dublu), compartimentul de tavi, sistemul de autocuratire catalitica, iluminatul cuptorului, capacul (din sticla sau metal), set duze pentru GPL inclus sau sistemul de siguranta pentru supravegherea flacarii sunt alte caracteristici pe care trebuie sa le cunoasteti. Si, daca tot v-ati cumparat un astfel de obiect, indispensabil oricarei bucatarii, pentru a evita condensul in momentul folosirii lui merita sa completati acest sistem casnic cu o hota. De ani buni, locul obisnuitelor hote a fost luat de cele electrice, cu o putere mult mai mare de absorbtie. La acest capitol trebuie sa aveti in vedere, in functie de pret si garantie, calitatea si capacitatea de functionare a fiecarei hote. Numarul treptelor de reglare a vitezei de absorbtie, lampa de iluminare, culoarea, controlul mecanic sau automat, nivelul de zgomot, filtrul pentru grasimi sau deschiderea pentru aerisirea pe acoperis sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont in momentul in care ati luat decizia de a va cumpara o hota.

Refrigeratorul pentru sticle de vin

Acest nou produs este, practic, un compliment adus de tehnologia de varf atat iubitorilor de vinuri de pretutindeni, cat si colectionarilor fascinati de aceasta bautura nobila. Chiar daca pretul refrigeratorului pentru vin este destul de piperat, cei care-si doresc un astfel de aparat vor trebui sa se orienteze, la momentul cumpararii lui, dupa coordonate bine determinate. Dimensiunile, designul, reglajul temperaturii, nivelul de zgomot, consumul energetic, capacitatea de stocare a sticlelor de vin, precum si sistemul de decongelare automata sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca un astfel de refrigerator. La acestea se mai adauga, in functie de preferintele fiecaruia, numarul rafturilor si compartimentelor din lemn, pozitionarea manerului (vertical sau orizontal), alarma in caz de deschidere a usii (ideala fiind usa de sticla mata, cu putere de filtrare). De asemenea, refrigeratorul pentru vinuri mai poate fi prevazut si cu un compartiment special pentru pastrarea tigaretelor sau a delicateselor, incorporat la baza aparatului.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă