1.3 C
București
vineri, 6 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCriptomonedele și platformele de exchange, tehnologia viitorului

Criptomonedele și platformele de exchange, tehnologia viitorului

Blockchain, acest nou concept de bază de date distributivă, care este folosită pentru a menține o listă ce crește în permanență cu date, numite blocuri, a fost principala temă de discuție a conferinței „BlockCon – Disruptive Innovation”, organizată joi de către Camera de Comerț și Industrie a României. În jurul  acestei teme s-au conturat atât discuții despre criptomonede în general, și noua monedă veros, în special, cât și o prezentare a platformei de exchange COSS, care în curând va avea și o funcție specială de POS virtual pentru cryptomonede.

„Suntem foarte interesați de genul acesta de conferințe orientate către tot ceea ce înseamnă cercetare și inovare, studiu și dezvoltare economică. Suntem deschiși către idei noi. (…) am invitat reprezentanții CCIR la minister (n.r. Ministerul Cercetării și Inovării) pentru a discuta noi căi de colaborare prin care ministerul ar putea fi implicat inclusiv în finanțare de proiecte, acesta fiind până la urmă unul din rolurile ministerului (…). Declar public întregul meu suport pentru a promova acest tip de idei interesante, originale și  practice”, a declarat Lucian Puiu Georgescu, secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării, în deschiderea evenimentului.

Vlad Dumitru, director al Comitetului Național ICC România, a vorbit despre faptul că tema principală a conferinței „ridică subiecte importante în economia mondială – tehnologiile disruptive, aplicațiile pe blockchain și criptomonedele. Perioada actuală este, cu siguranţă, caracterizată de digitalizarea tuturor practicilor şi aspectelor care ţin de activităţile noastre zilnice. Vorbim de utilizarea tehnologiei în afacerile noastre pentru facilitarea comunicării, eficientizarea activităţilor, informarea într-un timp redus sau accesul la oportunităţi de business”. Totodată, directorul ICC România a menționat că această tehnologie Blockchain, construită pe procese descentralizate, în rețele peer-to-peer, pe bază de criptare, are aplicabilitate în numeroase domenii, precum: servicii financiare, management, administrație publică și nu numai.

 „Tranzacțiile financiare și ceea ce facem cu schimburile și tranzacțiile zi de zi reprezintă felul în care noi interacționăm. În ultimele două decenii am trecut în era digitală, în zilele noastre oamenii folosesc monedele digitale. (…) În prezent, antreprenorii pot deschide o afacere, o companie – în câteva ore, dar este foarte dificil pentru ei să accepte plăți, să ia credite și să fie plătiți folosind instituțiile financiare normale. Din această cauză, criptomonedele reprezintă un sistem revoluționar în rețele peer-to-peer, ceea ce înseamnă ”people-to-people”. Instituțiile financiare existente folosesc momentan sistemul peer-to-corporation-to-corporation-to-corporation-to-peer. Așadar, oamenii nu plătesc oameni, ci companii ce plătesc alte companii care, poate, plătesc oameni”, a precizat Andrei Popescu, CxO al COSS Pte Ltd. Acesta a vorbit și despre importanța acestor tehnologii și felul în care vor revoluționa tranzacțiile viitoare, activitatea firmelor și nu numai.

Blockcon a reunit un grup de vorbitori internaționali, care și-au împărtășit cunoștințele și experiențele cu privire la tendințele emergente ale piețelor bazate pe tehnologie și criptosecuritate. În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul Anson Zeall – CEO ACCES (Singapore's Cryptocurrency and Blockchain Industry Association), Zack Piester – Co-founder Intreprid Ventures – Hong Kong, Peter  Sundström – IT Infrastructure Expert, Rune Evensen – COSS Pte Ltd, Ștefan Neagu – ARK.IO, Christian Hagmann – EVA ENERGY și John Chrissoveloni – CardBlue.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă