11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCompaniile petroliere au tinut piata

Companiile petroliere au tinut piata

Pentru a doua sedinta consecutiv, cele doua societati petroliere listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) Ð Petrom (simbol SNP) si Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) Ð au generat cele mai importante rulaje.
Astfel, dintr-o valoare tranzactionata in piata de 51,9 milioane lei, operatiunile realizate cu titluri SNP au insumat 12,6 milioane lei (10,9 milioane lei in segmentul de piata principal, plus o tranzactie speciala de 1,7 milioane de lei), iar cele aferente RRC Ð 6,9 milioane de lei.
Toti indicii bursieri au fost in crestere comparativ cu valorile inregistrate in sedinta de tranzactionare din ziua precedenta.
Cea mai mare crestere (1,73%) s-a inregistrat la nivelul indicelui compozit BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate.
La randul lui, indicele BET, care evidentiaza tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a crescut cu 1,67%. In fine, indicele BET-FI, care reflecta evolutia din piata societatilor de investitii financiare (SIF), a crescut modest, cu numai 0,66%.
Valoarea totala tranzactionata a fost ieri de aproape 52 milioane de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă