16.2 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCererea de eliberare condiționată a lui Ilie Carabulea se judecă mai repede

Cererea de eliberare condiționată a lui Ilie Carabulea se judecă mai repede

Termenul la care se va lua în discuţie cererea de liberare condiţionată formulată de omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani de închisoare în dosarul ASF – Carpatica şi aflat în detenţie la Penitenciarul Aiud, a fost preschimbat, urmând ca acest lucru să aibă loc în 17 aprilie şi nu în 8 mai, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei.

„Termen preschimbat din data de 08.05.2018 în data de 17.04.2018”, este soluţia pe scurt dată în acest caz.

Omul de afaceri sibian a formulat în 27 martie o cerere de liberare condiţionată, ce a fost programată iniţial a fi luată în discuţie la Judecătoria Aiud în data de 8 mai.

Este cea de-a doua cerere de liberare condiţionată depusă de către Carabulea precedenta fiind făcută la două luni după încarcerarea sa.

Ilie Carabulea a mai făcut, de asemenea, în noiembrie anul trecut, o contestaţie împotriva executării dispoziţiilor penale cuprinse în decizia pronunţată de Tribunalul Alba în septembrie, prin care s-a respins acestuia propunerea de liberare condiţionată. Judecătoria Aiud şi-a declinat atunci competenţa în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia, instanţă care a respins, în februarie, ca nefondată contestaţia.

De menţionat că Tribunalul Alba a decis, în septembrie 2017, ca următoarea prezenţă a lui Ilie Carabulea într-o comisie de liberare condiţionată poate fi posibilă abia din 22 martie 2018.

În iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF- Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, omul de afaceri a primit şase ani şi şase luni de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporţie o aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea a constituit, conform procurorilor, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiţionat înainte de expirarea duratei pedepsei de un an şi şase luni de închisoare primită pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Cele mai citite

Ambasada SUA emite alertă de securitate privind posibile amenințări asupra lăcașurilor de cult din România

Ambasada Statelor Unite la București a emis, vineri, o alertă de securitate avertizând cu privire la posibile amenințări care ar putea viza instituții religioase,...

Agenția S&P reconfirmă ratingul de credit al României și menține perspectiva stabilă

Agenția de rating Standard & Poor's (S&P) a reconfirmat ratingul de credit al României pentru datoria guvernamentală pe termen lung și scurt în valută...

Boeing anunță concedieri masive și amână livrarea modelului 777X din cauza pierderilor financiare

Boeing a decis să reducă aproximativ 17.000 de locuri de muncă, reprezentând 10% din forța sa de muncă, și să amâne livrarea primelor avioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă