3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeInvestigații România LiberăCe mai mint oamenii când nu vor să meargă la muncă

Ce mai mint oamenii când nu vor să meargă la muncă

Printre cele mai neverosimile scuze folosite vreodată de angajați ca să lipsească de la muncă se numără îmbarcarea accidentală într-un avion, arderea uniformei în cuptorul cu microunde sau că nu au vrut să-și strice buna-dispoziție, arată un sondaj american, citat de TVR.

Cele mai ciudate scuze inventate pentru a nu merge la birou sunt: angajatul stătea în baie și i-au amorțit picioarele, iar când s-a ridicat, a căzut și și-a rănit glezna; angajatul a fost la un cazinou în weekend și i-au mai rămas bani să joace și luni dimineață; angajatul s-a trezit binedispus și nu a vrut să-și strice dispoziția; angajatul a avut o aventură în noaptea precedentă și nu știe unde se află; angajatului i-a luat foc uniforma după ce a încercat să o usuce în cuptorul cu microunde.

De asemenea, 28% din angajați au anunțat că nu pot veni la muncă pentru că sunt bolnavi, deși se simțeau bine, 29%au spus că aveau nevoie de o zi liberă ca să se relaxeze, 21% au avut programare la doctor, iar 11% au spus că e vremea urâtă. 

Doar 31% dintre angajatori au verificat veridicitatea motivelor prezentate. Unu din cinci angajatori (18%) a concediat un salariat pentru că a mințit.

Sondajul a fost realizat de Harris Poll în perioada 11 august-5 septembrie 2014 pe un eșantion de 3.103 angajați și 2.203 manageri de resurse umane.

28% dintre angajați au anunțat că nu pot veni la muncă pentru că sunt bolnavi, deși se simțeau bine, față de 32% anul trecut. Când vine vorba de motive, 30% dintre respondenți au afirmat că pur și simplu nu au avut chef să meargă la serviciu, în timp ce 29% au susținut că au avut nevoie de o zi liberă pentru a se relaxa. De asemenea, 21% au avut programare la doctor, 19% au vrut să recupereze orele de somn pierdute, iar 11% au invocat vremea nefavorabilă.

Sondajul a fost realizat de Harris Poll în perioada 11 august-5 septembrie 2014 pe un eșantion de 3.103 angajați și 2.203 manageri HR. Deși aproape jumătate dintre angajați au recunoscut că aveau dreptul să își ia zile libere indiferent de motiv, 23% dintre aceștia au afirmat că s-au simțit obligați să inventeze o scuză.

Doar 31% dintre angajatori au verificat veridicitatea motivelor prezentate. Unu din cinci angajatori (18%) a concediat un salariat pentru că a mințit. Asta după ce câțiva angajați s-au dat singuri de gol, pe rețelele sociale.

De cealaltă parte, cei mai mulți dintre americani consideră că nu își permit să lipsească de la serviciu. Mai mult de jumătate dintre respondenți susțin că au fost la muncă chiar și atunci când erau bolnavi, deoarece au considerat că nimeni nu poate îndeplini sarcinile ce le revin.

Cele mai trăznite motive invocate pentru a lipsi de la serviciu:

– angajatul tocmai a pus o caserolă în cuptor;

– angajatul a avut o operație estetică și mai are nevoie de câteva ajustări;

– angajatul stătea în baie și i-au amorțit picioarele. Când s-a ridicat, a căzut și și-a rănit glezna;

– angajatul a fost la un cazinou în weekend și i-au mai rămas bani să joace și luni dimineață;

– angajatul s-a trezit binedispus și nu a vrut să-și strice dispoziția;

– angajatul a avut o aventură în noaptea precedentă și nu știe unde se află;

– angajatul a rămas blocat în aparatul pentru măsurarea tensiunii arteriale, în supermarket;

– angajatul a avut litiază biliara și a vrut să se vindece pe baza holismului;

– angajatului i-a luat foc uniforma după ce a încercat să o usuce în cuptorul cu microunde.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/vre-i-sa-chiuli-i-de-la-serviciu-iata-cateva-motive_52366.html#sthash.HnqhRPPZ.dpuf

Cele mai bizare motive prezentate de angajați pentru a-și justifica absența de la serviciu sunt cu siguranță ajustarea unei operații estetice nereușite sau îmbarcarea accidentală într-un avion. Un nou sondaj realizat de CareerBuilder în SUA relevă că salariații au avut aventuri demne de Hollywood în anul 2014, iar creativitatea chiulangiilor a atins cote maxime atunci când au dorit să își ia o zi liberă, scrie Market Watch. – See more at: http://stiri.tvr.ro/vre-i-sa-chiuli-i-de-la-serviciu-iata-cateva-motive_52366.html#sthash.HnqhRPPZ.dpuf
Cele mai citite

Cel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un atac terorist

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Filipine, în timpul unei slujbe religioase catolice, în ziua de duminică, 3...

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Evreu împușcat în Israel. Reacția halucinantă a premierului Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu a avut o reacție de-a dreptul halucinantă, la scurt timp după ce s-a aflat că un evreu a fost împușcat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă