17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe casă îţi poţi cumpăra cu 130.000 de euro?

Ce casă îţi poţi cumpăra cu 130.000 de euro?

Luna aceasta s-au împlinit trei ani de când piaţa imobiliară şi-a început declinul. Guvernanţii, economiştii, şi mai ales, investitorii în proiecte rezidenţiale speră ca, în curând, să înceapă să se mişte lucrurile, mai exact, să fie semnate tranzacţii.

Analiştii imobiliari susţin că, în acest moment, cei mai câştigaţi ar fi cumpărătorii. Şi asta, pentru că, în timp ce salariile s-au micşorat din 2008 şi până în prezent, în medie, cu 10%, preţul apartamentelor a picat chiar şi cu 40% în unele cazuri. Un alt avantaj îl au cei care îşi permit sau sunt eligibili pentru împrumuturi bancare cu ajutorul cărora să îşi achiziţioneze o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial din Bucureşti sau împrejurimile acestuia. Dacă sunteţi decişi să scăpaţi definitiv de „cutia de chibrituri comunistă”, după o atentă analiză a ofertelor existente în prezent pe piaţă, veţi constata că viaţa vi se poate schimba radical în urma unei investiţii imobiliare.

Iată câteva exemple de locuinţe noi pe care le puteţi cumpăra în limita unui buget de 130.000 de euro.

– Pentru persoanele care îşi doresc o casă pe pământ, visul le poate deveni realitate. O casă în Green City, amplasată la 9 kilometri de Capitală, în localitatea 1 Decembrie (pe DN5 Bucu¬reşti+Giur¬giu), costă începând de la 125.000 euro. Finisajele pot fi făcute în regie proprie sau apelaţi la dezvoltator, iar costurile se achită separat. Locuinţa are o suprafaţă construită de 160,44 mp şi un lot de teren standard de 187 mp.

– Cei care preferă o casă aproape de mijloacele de transport în comun pot alege Euro Club Residence-Berceni. Ansamblul e situat pe Şoseaua Olteniţei, aproape de Lacul Văcăreşti, la o staţie de Piaţa Sudului. Preţul unui apartament cu trei camere (112,36 mp) este de 130.000 euro (TVA inclusă).

– Luxul poate fi „livrat” şi la preţuri accesibile! Cel puţin aşa promit dezvoltatorii ansamblului Parcul Privighetorilor, situat în cea mai „vânată zonă” a Capitalei, lângă Pădurea Băneasa. Apartamentele dispun de terase spaţioase, care au geamuri foarte mari şi devin astfel o extensie extravagantă a spaţiului de locuit. Finisajele sunt formate din parchet cu lemn stratificat, tâmplărie de aluminiu de calitate, iar toate camerele vor fi dotate cu sisteme de aer condiţionat. Preţul unui apartament cu două camere porneşte de la 100.000 de euro plus TVA 24%.

În zona Vitan Mall, la Zizin Residence, un apartament cu trei camere se vinde cu 130.00 de euro (TVA inclusă), iar facilităţile şi finisajele sunt la standarde de top:

– toate racordurile sunt făcute de la reţeaua oraşului – apă, gaze, canal, electricitate;
– cablu TV, internet, telefonie fixă;
– imobilul este prevăzut cu lift de 6 persoane, lift Auto cu acces la parter, subsol, nivel 1 şi 2 cu o capacitate de 3,5 tone;
– centrală termică pe gaze, izolaţie termică şi fonică exteri¬oară pentru grad ridicat de confort;
– tâmplărie PVC, parchet lami¬nat în toate camerele, care poate fi personalizat de client;
– radiatoare din oţel;
– uşi interioare celulare cu căptuşeli;
– uşa de la intrare din metal.
– La 15 minute de Arcul de Triumf, în Baloteşti, pe un teren de 36.000 mp au fost construite 41 de unităţi tip duplex, de tip P+E. Casele (cu suprafaţă de 137 mp) sunt complet utilate, mobi¬late, cu toate facilităţile necesare şi câte o grădină amenajată de 200 mp. Fiecare locuinţă are câte două locuri de parcare. Preţul unei astfel de locuinţe porneşte de la 122.000 de euro (plus TVA). Ansamblul Rezidenţial Maple Place este construit de ARH Ven¬tures, un dezvoltator imobiliar israelian.

– Cei care preferă totuşi o locuinţă nouă, însă mai aproape de centrul oraşului, se pot orienta către zona Iancului. Pentru un apartament nou, cu trei camere, extrem de luminos, cu o suprafaţă de 110 mp va trebui să plătiţi pornind de la 120.000 euro, iar dacă doriţi mai multe facilităţi vă puteţi încadra în 130.000 de euro. Casa vă va fi livrată la cheie: cu centrală termică proprie, gresie şi faianţă importate din Italia, parchet şi obiecte sanitare de calitate.

Apartamente de 130.000 de euro în provincie

Iaşi – zona Nicolina, trei camere decomandate, la etaj 1 din 4, două balcoane, două boxe la subsol, gresie, faianţă, centrală proprie, termopane, 115 mp, 130. 000 de euro.

Constanţa – zona Tomis, apartament 4 camere decomandat, 140 mp, etaj 2 din 3, vedere stradă, gresie, faianţă, 130.000 de euro.

Timişoara – Duplex, cu utilităţi, faianţă, gresie, amplasat în zona Calea Buziaşului, suprafaţă 200 mp, 130.000 de euro.

Cluj – Apartament 3 camere, toate utilităţile, 120 mp, decomandat, mobilat şi utilat, gresie, faianţă, amplasat în centru, 130.000 de euro.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă